A BMS hivatalos e-maillel tudja bizonyítani, hogy a NASCAR nem mond igazat

A BMS hivatalos e-maillel tudja bizonyítani, hogy a NASCAR nem mond igazat
credit:LGB CoinDecember 30-án mutatta be vadonatúj főszponzorát az Xfinity Seriesben szereplő Brandonbilt Motorsports (BMS), méghozzá a ‘Let’s go Brandon’-jelenség farvizén létrejött kriptovaluta, az LGB Coin képében.

A gárda nem csak a szerződés tényét erősítette meg, de ezzel egyidejűleg a Brandon Brown által vezetett 68-as Chevy Camaro külsejét is felfedték.

Néhány órával később viszont – miután a sztori óriási, negatív visszahangra talált a mainstream médiában – a NASCAR közölte, hogy a BMS elhamarkodottan jelentette be új kapcsolatát, lévén azt a stock-car szervezet még egyáltalán nem hagyta jóvá.

A gárda viszont állítja, hogy valójában a szervezet igenis rábólintott az LGB Coinnal való együttműködésükre.

„Teljesen tisztában vagyunk vele és értékeljük azt a folyamatot, ami kötelezően elő van írva a szponzorok és ehhez kapcsolódó autódizájnok jóváhagyása terén” – idézi a BMS közleménye partnere, a Washington DC-beli PR- és válságkommunikációs cég, a Levick alelnökét, Max Maruccit.

„Nem akarjuk ezt a rendszert megkerülni. A Brandonbilt Motorsports az előírásoknak megfelelően elküldte a NASCAR-nak a legutóbbi szponzorációs megállapodásainkat, valamint az autó külsejére vonatkozó terveket. 2021. december 26-án írásban megkaptuk az engedélyt az egyik versenyzésért felelős tisztviselőtőt. A csapat ekkor lépte csak meg a bejelentést. A válasz egyértelmű volt, hiszen a NASCAR által küldött email ezzel kezdődik: ‘A szponzorokat jóváhagytuk’. Egyedül néhány kisebb, grafikai módosítást kértek a 300 km/h feletti sebesség melletti láthatóság érdekében. Továbbra is együttműködünk a NASCAR-ral és várjuk, hogy ez az ügy a lehető leghamarabb megoldódjon.”

A NASCAR – amely ismét tervezi, hogy betiltja a politikai célú szponzorokat – egyelőre nem szólalt meg a fejlemények kapcsán.