NASCAR: Botránnyá fajulhat a szponzorációs vita

NASCAR: Botránnyá fajulhat a szponzorációs vita


Csütörtökön rántotta le a leplet a Brandonbilt Motorsports (BMS) arról, hogy az LGB Coin lesz a Brandon Brown által vezetett, 68-as számú Chevy Camaro főtámogatója a 2022-es Xfinity Series szezonban.

A NASCAR előírásának értelmében a csapatok és versenyzők csak akkor hajthatnak pályára egy szponzor színeiben, ha a szervezet megadja rá az engedélyt. Ezzel az esetleges törvényellenes, vagy a sportot bármilyen formában, negatív színben feltüntető márkák/vállalatok megjelenésének próbálnak gátat szabni.

Ha nem találnak kivetnivalót egy megállapodásban, akkor megadják a zöld jelzést, ha viszont problémásnak ítélik, akkor az adott céggel kötött kontraktusnak semmi nyoma nem lehet a pályákon.

A BMS esetében viszont jelenleg egyáltalán nem ennyire fekete-fehér a helyzet.

Alig pár órával az LGB Coinnal kötött partnerségük hivatalos bejelentése után a NASCAR közölte, még nem hagyták jóvá a Let’s go Brandon jelenség farvizén létrejött digitális fizetőeszköz jelenlétét.A gond csak az, hogy a BMS ennek gyökeres ellentét állítja.

A csapat PR-stratégája, Max Marucci a USA Todaynek elmondta, hogy a NASCAR már napokkal ezelőtt engedélyezte számukra a kriptovalutával való közös munkát, továbbá az autó külső dizájnját is. Mindezt ráadásul írásba is adták nekik.

A Coin vezetője, James Koutoulas hozzátette, hogy a NASCAR egyetlen kitételként annyit szabott meg, hogy semmilyen formában nem használhatják a Biden-ellenes ‘Let’s go Brandon’ kifejezést, az LGB-vel viszont nem volt problémájuk. Ennek eleget is tettek.

Egy biztos, az LGB Coin szponzoráció bejelentése után óriási össztűz zúdult a NASCAR-ra a közösségi médiában, valamint a sajtóban is. Többek között a CNN és az MSNBC is hosszasan foglalkozott vele, mondván a szervezet nyíltan állást foglalt politikailag azzal, hogy beállt az amerikai elnököt becsmérlők sorába.

Nagyjából ezzel egy időben a szervezet hirtelenjében arról tájékoztatta a BMS-t, hogy ők egyáltalán nem bólintottak rá a dologra (arra, amit a gárda szerint korábban ÍRÁSBA adtak) és továbbra is csak mérlegelik az elfogadását.

Mint ismeretes, Brandon Brown volt az a versenyző, aki akaratán kívül lett a ‘Let’s go Brandon’-mozgalom főszereplője.

A 28 éves pilóta az október elején, Talladegán megszerzett első Xfintiy-győzelme után adott interjúja során kezdte el a közönség skandálni a ‘Fuck Joe Biden’ szavakat. Ekkor az NBC riporternője megpróbálta menteni a helyzetet azzal, hogy az emberek nem az elnököt kritizálják, hanem inkább Brownt biztatják ‘Let’s go Brandon’-t kiabálva.

A lavina elindult, az LGB pedig órákon belül a Biden-ellenesek legnagyobb szlogenjévé vált.Brown nemrég úgy nyilatkozott, hogy emiatt rendkívül nehéz neki szponzorokat találni, mivel lényegében senki sem meri bevállalni őt, akinek neve egybeforrt az LGB-vel.

A fiatal versenyző akkor azt is elmondta, hogy szorosan együtt dolgozik magával a NASCAR-ral, amely minden segítséget megad számára ahhoz, hogy a lehető legjobban jöjjön ki a helyzetből.

A NASCAR még nem kívánt megszólalni az új fejlemények kapcsán.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy