A McLaren nem zárja ki, hogy O’Ward már 2022-ben lehetőséget kap az F1-ben

A McLaren nem zárja ki, hogy O’Ward már jövőre lehetőséget kap az F1-ben
credit:Penske EntertainmentMaximálisan elégedett volt a McLaren azzal a teljesítménnyel, amit Pato O’Ward nyújtott a december elején, Abu Dhabiban rendezett fiatal versenyzők tesztjén.

A 22 éves mexikói még tavasszal állapodott meg Zak Brownnal arról, ha sikerül megszereznie élete első IndyCar-győzelmét, akkor főnöke elintézi számára, hogy bepattanjon egy F1-es gép volánja mögé.

O’Ward végül Texasban jutott el először a széria victory lane-jéig, Brown pedig állta is a szavát.

A McLaren-vezér azonban a RACER-nek elmondta, hogy az egynapos körözés nem csak egy beteljesített ígéret volt.

A szakember leszögezte, a kevés rendelkezésre álló tesztnap miatt csak olyan versenyzőt ültetnek autóba akivel érdemi munkát végezhetnek.

„Pato mindent megtett, amit akartunk és elvártunk tőle” – nyilatkozta Brown.

„Rendkívül gyors és bátor volt, de ez nem igazán lepett meg bennünket. Inkább arra voltunk kíváncsiak, hogyan alkalmazkodik és milyenek a visszajelzései. Ahhoz képest, hogy először ült F1-es autóban, nagyon erősen teljesített.”

Brown nem zárja ki, hogy O’Ward akár már jövőre lehetőséget kaphat a Formula-1-ben, igaz, egyelőre csak edzés formájában.

„Két első szabadedzést kell megtennünk [újonc versenyzővel]. Végső soron Andreas (Seidl) dolga, hogy ajánlást tegyen és véleményt nyilvánítson ez ügyben. Én mindig is egyetértettem a javaslataival. Teljes elemzést csinálunk, lesz még néhány újoncteszt is, úgyhogy lépésről lépésre haladunk.”

Ha Patóra esik a választás, akkor Brown szerint nagy valószínűséggel az IndyCar-szezont követő amerikai, vagy mexikói nagydíjon ülhet autóba.>>>>>KAPCSOLÓDÓ: O’Ward: Két évem van arra, hogy eljussak az F1-be