IndyCar: Kevin Magnussen visszautasította a Chip Ganassi Racing ajánlatát

IndyCar: Kevin Magnussen visszautasította a Chip Ganassi Racing ajánlatát
credit: Penske Entertainment/James BlackAzt követően, hogy a Haas F1 Team 2020 végén útilaput kötött a talpára, Kevin Magnussen úgy döntött, az USA-ban próbál szerencsét.

A dán végül az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben kötött ki, ahol a Chip Ganassi Racing #01 Cadillac DPi-V.R-jét vezethette a szezon során.

A detroiti Belle Isle Parkban rendezett versenyt meg is tudta nyerni, egy héttel később pedig az Arrow McLaren SP jóvoltából már az IndyCarban is bemutatkozhatott, mint a sérült Felix Rosenqvist helyettese.

A futamot a huszonegyedik helyről kezdhette meg, műszaki hiba miatt viszont a kockás zászlóig már nem jutott el.

Magnussen korábban többször is szót ejtett arról, hogy szeretett volna minimum egy részidős szerződéshez jutni az amerikai open-wheelben, de ez végül nem jött össze.

A nemrég megjelent ‘Alt eller intet’ – Mine år i Formel 1 (Mindent, vagy semmit – A Formula-1-es éveim) című könyvében viszont elárulta, hogy valójában igenis kapott egy IndyCar-ajánlatot, méghozzá Ganassitól.

A CGR viszont cserébe elvárta, hogy Magnussen maga teremtse elő az autó indításához szükséges anyagi fedezet jelentős részét.

Ezt a versenyző elutasította, mondván ő csakis olyan kontraktust szeretne, ahol nem neki kell fizetnie, hanem pont ellenkezőleg, őt fizetik meg a szolgálataiért.