Győzelemmel zárta élete első non-wing outlaw futamát Kyle Busch

Győzelemmel zárta élete első non-wing outlaw futamát Kyle Busch
credit:Kyle Busch/TwitterKyle Busch a nyolcadik helyről indulva végül győzelemmel zárta a Tulsa Shootout Winged Outlaw osztályának heat-futamát.

Teljesítményét látva joggal hihetné bárki azt, hogy a kétszeres Cup-bajnok rutinos versenyzőnek számít dirt borításon is.

Valójában azonban Busch rendkívül kevés tapasztalattal rendelkezik ezen a pályatípuson, ebben a kategóriában pedig egyenesen most versenyzett először.

„Nagyon mókás volt” – nyilatkozta Rowdy az eseményt közvetítő FloRacingnek.

„Ez a verseny teljesen különbözik mindentől, amit eddig csináltam. A környezet, az eltérő típusú autók, az, ahogyan vezetni kell őket… Tegnap követtem a fiamat [a hatéves Brextont, aki a JR Sprints kategóriában versenyez – a szerk.], ő pedig számos trükköt el is árult nekem. Lenyűgöz, hogy ilyen sok autó elfér ennyire kicsi helyen. A mezőny rendkívül tehetséges, szórakoztató olyanok ellen megméretni magam, akik a sportág különböző szegmenseiből érkeztek. Szoros volt, az utolsó körben túlságosan szélesen vettem a hármas kanyart, mondtam is magamnak, hogy ‘Ne baszd el’.”

Busch nem mulasztotta el szóba hozni a dirt-futamok koronáztlan királyának tartott kollégáját, Kyle Larsont sem.

„Most már legalább elmondhatjuk, hogy van egy másik Kyle is, aki jól teljesít dirtön.”

A január 10-én kezdődő Chili Bowlhoz hasonlóan szintén az oklahomai Tulsa Expo Racewayen lezajló Tulsa Shootout programsorozata szombaton ér véget.