NASCAR: Kyle Larson elismerte, hogy lopta a védjegyévé vált burnout-rituálét

NASCAR: Kyle Larson elismerte, hogy lopta a védjegyévé vált burnout-rituálét

Larson a NASCAR szezon utáni, nashville-i show-ján a mellette ülő édesapja kezébe adta a kormánykereket (credit:NASCAR)


Ha Kyle Larson győz, akkor rendszeresen egy izmos fánkozással ünnepel.

Többi kollégájával ellentétben viszont az uralkodó NASCAR Cup-bajnok egy extra csavart is visz bele és a művelet közben konkrétan kinyújtja az ablakon az autó kormánykerekét.

Ez az elem mára összeforrt a nevével, holott maga az ötlet egyálalán nem tőle származik.

„Az igazság az, hogy valójában loptam a dolgot, méghozzá a nővérem exbarátjától, úgyhogy Andrea nem is igazán rajong érte, amikor csinálom – nyilatkozta Larson nevetve az NBC-nek.

„Régen együtt versenyeztünk, emellett pedig a pályán kívül is közös társaságban lógtunk. Ő találta ki ezt az elképesztő ünneplést, aminek során nem csak őrülten fánkozott, de még a kormányt is lecsatlakoztatta a helyéről és kilógatta az autóból. Nagyon klassznak gondoltam és mivel senki sem csinált ilyet a NASCAR-ban, úgy voltam vele, majd én bevezetem.

A szervezet tisztviselői viszont eleinte nem rajongtak a látványos show-elemért.

Larson a legelső Truck-győzelme után rukkolt elő vele, még 2013-ban, a Rockingham Speedwayen. A NASCAR viszont úgy vélte, hogy komoly biztonsági kockázatot rejteget magában, így büntetéssel fenyegették a fiatal pilótát.

„Párszor bajba is kerültem miatta, úgyhogy egy időre felhagytam vele. Nem sokáig bírtam viszont ki, így folytattam. Az utóbbi időben még nem szóltak érte. Remélem nem is fognak már.”