NASCAR: A karrierje is rámehet a ‘Let’s go Brandon’ jelenségre Brandon Brownnak

NASCAR: A karrierje is rámehet a ‘Let’s go Brandon’ jelenségre Brandon Brownnak
credit:NASCARBrandon Brown októberi, talladegai győzelme pillanatában joggal hihette azt, hogy ez a siker fordulópont lehet karrierjében.

Néhány perccel később azonban minden borult.

A pályán adott interjúja alatt a közönség a ‘Fuck Joe Biden’ szavakat kiabálva fejezte ki véleményét az amerikai elnök munkásságát illetően. Az NBC riportere azzal próbálta menteni a helyzetet élő adásban, hogy az emberek száját valójában a ‘Let’s go Brandon’ hagyta el.

Persze mindenki hallotta, hogy ez nem így volt. A közösségi médiában órák alatt elterjedt a kínos eset, napokon belül pedig a Biden-ellenesek első számú szlogenjévé vált.

Nyilvános eseményektől kezdve a kongresszusig mindenhol elhangzott már, sőt, még olyan NASCAR-sztárok is használták, mint például Matt DiBenedetto, vagy épp Noah Gragson.

A sztori legnagyobb kárvallottja maga Brown lett.

A 28 éves pilóta, aki rendkívül alulfinanszírozott családi csapatával jutott el a NASCAR Xfinity Series victory lane-jére hosszú ideig nem kommentálta a történteket. Végül néhány nappal ezelőtt egy nyílt levél formájában törte meg a csendet, amiben rendkívül korrekt módon határolódott el a politikai csatatértől, aminek akaratán kívül lett központi figurája.Brown később a Sports Business Journalnak adott interjújában azt is felfedte, mennyire negatívan érinti őt az LGB-jelenség.

Az amúgy is folyamatosan szponzorgondokkal küzdő pilóta számra ugyanis ezzel csak még kilátástalanabbá vált a támogatók utáni hajsza.

Borzasztóan nehéz ez nekünk” – mondta Brown, aki nem titkolja, hogy republikánus, de inkább a sportra fókuszál, nem pedig a politikára.

„Egy országos vállalat minden egyes ügyfelének meg akar felelni. Sajnos ha berántanak a politikai arénába, akkor az emberek azt akarják, hogy térfelet válassz. Bal, vagy jobb? Kemény helyzet egy cég szempontjából az, ha olyasvalakivel kerülnek kapcsolatba, aki megossza a vásárlói bázist. Ha megosztom a Coca-Colát, akkor miért akarnának szóba állni velem? Egyszóval, nagyon nehéz új partnerségeket létesíteni, mivel mindenki úgy tekint rám, mint egy időzített bombára. Azt kérdezik: ‘Mit fog választani, mit fog mondani és miként fogja mindez befolyásolni az eladásainkat?’. Én jelenleg túlságosan is nagy kockázatot jelentek nekik.”

Október óta kész iparág épült az LGB-s termékekre. Brown ezzel kapcsolatban elárulta, hogy nem tett jogi lépéseket ezek ellen, csak néhány kivételes esetben. Ezek mibenlétére azonban nem kívánt választ adni.

Nagy valószínűséggel viszont köze lehet a NASCAR-hoz. A szervezet elnöke, Steve Phelps novemberben leszögezte, hogy bírósághoz fordulnak abban az esetben, ha levédett arculati elemeiket valaki az engedélyük nélkül használja fel a „brandonozás” során.

A probléma viszont Brown szempontjából az, hogy a Brandon az egyik leggyakoribb férfinév az USA-ban. Így hiába tudják rengetegen – beleértve sajnos a meglévő, valamint potenciális szponzorokat -, hogy hozzá vezethető vissza a dolog, mégsem tehet jóformán semmit.

„A NASCAR és én lényegében egy hajóban evezünk most, de nem hiszem, hogy bárki is tudja a megfelelő választ arra, mit kellene most tenni. A szerencsétlen része az egésznek, hogy a nevem és a karrierem forog kockán. Ha valamit rosszul csinálnék, akkor végem a sportban. Ha a versenyzői pályafutásom befejeződne és megpróbálnék más munkát találni, akkor is örökre én leszek a ‘Let’s go Brandon’-srác.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy