Betegség és egy súlyos sérülés után ismét sínre kerül Kasey Kahne karrierje

Betegség és egy súlyos sérülés után ismét sínre kerül Kasey Kahne karrierje
credit:WoO

Betegség és egy súlyos sérülés után ismét sínre kerül Kasey Kahne karrierje


Boldogan jelentette be Kasey Kahne, hogy a 2022-es szezonban ismét teljes szezonos versenyzőként ülhet volán mögé.

Az egykori NASCAR-sztár saját csapata, a Kasey Kahne Racing színeiben fog részt venni a World of Outlaws NOS Energy Drink Sprint Car Series jövő évi, összes fordulóján.

A 41 éves pilóta a 9-es számú gépet vezeti majd, kiemelt támogatói pedig a Fuel Me és a Karavan Trailers lesznek.

„Tizenhat évvel ezelőtt indítottam el a KKR-t, hogy továbbra is kapcsolatban maradjak a karrierem gyökereivel” – nyilatkozta Kahne, akinek mindig is szívügye volt a dirt-pályás versenyzés, de eddig még sosem mérette meg magát ebben a szakágban full munkaidősként.

Leírhatatlanul büszke vagyok a csapatomra, amely a legelkötelezettebb sráckból áll. A World of Outlaws a sportág legversenyképesebb pilótáit tömöríti. A naptár kegyetlenül feszes, körbeutazzuk az országot, nincs megállás. Tulajdonosként csak még inkább megerősödött bennem a vágy az iránt, hogy továbbra is versenyezni akarok és vállalni a kihívást ezen a magas szinten. Hálás vagyok azért, hogy nagyon gyorsan eljutottam a NASCAR-ba, a gyerekkori álmom azonban mindig is a sprint car világa volt. Most először adatik meg viszont, hogy teljes szezonosként vezethetk itt. Azt hiszem, erre mondják, jobb később, mint soha.”

A KKR fennállása során eddig több, mint 250 győzelmet ünnepelhetett, Brad Sweet révén – aki egyébként Kyle Larson sógora – pedig már zsinórban harmadik éve őrzik a WoO Sprint Car bajnoki címét.Ami Kahne-t illet, a washingtoni pilóta utóbbi három éve katasztrofálisan alakult, miután betegségből, súlyos sérülésből, valamint magánéleti problémákból egyaránt kijutott neki.

A tizennyolcszoros NASCAR Cup futamgyőztes stock-car pályafutása 2018 őszén ért véget.

Ekkor már közel másfél éve küzdött kontrollálhatatlan dehidratációval, valamint extrém pulzusszámmal, amely tünetegyüttes minden esetben a futamok vége felé jelentkeztett nála.

A problémák a darlingtoni versenyen érték el a mélypontot, amely után Kahne már életveszélyes mértékű szívdobogás és kiszáradás miatt szorult orvosi segítségre.

Bár a NASCAR-nak búcsút kellett intenie, a nagy szerelmének számító sprint car szakággal azonban nem kellett szakítania, mivel ezen futamok rövid távjait képes tolerálni a szervezete.

Öröme viszont ekkor sem tartott sokáig.

2019. március 29-én, a Williams Grove Speedwayen – amely mindössze a tizedik futama volt – azonban nagyot bukott. A baleset következtében súlyos, de hivatalosan soha nem részletezett sérüléseket szenvedett.

A helyzet komolyságát viszont jól szemléltette, hogy a felépülése közel egy évig tartott.

Kahne – aki időközben gyermeke anyjával is végleg szakított – tavaly májusban tért vissza a WoO-ba, mint a saját csapatának vezető James McFadden helyettese, aki a COVID-korlátozások miatt nem tudott az USA-ba utazni.

Idén augusztustól pedig már rendszeresen nevezett a bajnokság versenyeire.

Saját bevallása szerint pedig hosszú idő után először most újra boldog.KAPCSOLÓDÓ: Hősként segédkezett egy tragikus közúti balesetnél Kasey Kahne