Alex Zanardi tizennyolc hónap után elhagyhatta a kórházat

Alex Zanardi tizennyolc hónap után elhagyhatta a kórházat
credit:BMW MotorsportsTavaly júniusi balesete óta először térhetett vissza otthonába Alex Zanardi.

A jó hírt felesége, Daniela árulta el a BMW hivatalos honlapjának adott, legfrissebb interjújában.

„A felépülése továbbra is egy hosszú folyamat. Az orvosok, fizioterapeuták, neuropszichológusok és beszédterapeuták által vezetett rehabilitációs program lehetővé teszi a folyamatos fejlődést. Nyilván még mindig vannak visszaesések. Néha muszáj kettőt visszalépni, hogy aztán egyet előre megtehessünk. Alex ugyanakkor újra és újra bizonyítja, hogy ő egy igazi harcos. Fontos lépés volt, hogy néhány héttel ezelőtt elhagyhatta a kórházat és ismét itthon van velünk. Sokáig kellett várunk erre és nagyon boldogok vagyunk, hogy most már lehetővé vált, még akkor is, ha a jövőt illetően tervben vannak még ideiglenes benttartózkodások speciális kezelések miatt.”

Az 55 éves sportember konkrét állapotáról is csak pozitívan tudott nyilatkozni.

Daniela elmondása szerint férje jelentős fejlődést mutat, különösképpen a karjai erősségét tekintve. Ez lehetővé teszi számára, hogy az ágy helyett már ideje nagy részét kerekesszékben tölthesse.

Várkozások terén viszont óvatosan fogalmazott.

„Még mindig nem lehet megjósolni, hogy miként javulhat tovább. Ez egy hosszú és kihívásokkal teli út, amelyen Alex nagy küzdőszellemmel halad.”

Zanardi még 2020 júniusában szenvedett életveszélyes fej- és arcsérüléseket, miután egy jótékonysági parakerékpáros versenyen elgázolták.

A balesetet követően sokáig feküdt kómában és számos operáción túlesett.