NASCAR: Drasztikus büntetésekkel sújthatják a trükköző csapatokat

NASCAR: Brutális büntetéssel sújthatják a trükköző csapatokat
credit:NASCARKőkemény szankciókat helyezett kilátásba a NASCAR azon gárdákra vonatkozóan, amelyek megpróbálják kijátszani a külső gyártóktól kapott elemekre és alkatrészekre vonatkozó előírásokat.

A Next Gen autók érkezésével a Cup Series történetében először a különböző tartozékokért már csak egy-egy gyártó felel (pl.: a karosszériáért a Technique Inc., a váltóért az Xtrac, a fékekért a AP Racing, a kerekekért a BBS, motorvezérlő egységért a McLaren stb.).

Erre a költéségek lefaragása miatt van szükség.

A csapatok azonban jellemzően szeretik feszegetni a szabálykönyv határait annak érdekében, hogy előnyhöz jussanak az ellenfelekkel szemben.

Ennek kapcsán a NASCAR alelnöke, Steve O’Donnell leszögezte, hogy rendkívül komolyan fogják venni ezen törekvéseket és nagy büntetésre számíthatnak azon alakulatok, amelyek megpróbálnak módosítást eszközölni a számukra leszállított elemeken.

A hírek szerint a szervezet fontolgatja, hogy a trükközésen kapott csapatok büntetése egyenesen a rájátszásból való kizárás legyen.

A pénteki, Charlotte Motor Speedwayen rendezett Next Gen teszt során tartott sajtótájékoztatóján O’Donnell sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta ezen pletykákat.

Azt viszont leszögezte, hogy a regulák megszegésének súlyos következményei lesznek.

„Mindenkit figyelmeztettünk” – mondta a szakember.

„Ki fogjuk szabni a büntetéseket, ha szükség lesz rá.”