670 lóerős csomagra válthat jövőre a NASCAR Cup

670 lóerős csomagra válthat jövőre a NASCAR Cup
credit:NASCARAz eredeti tervek szerint a NASCAR 2022-ben is az 550 lóerős intermediate aero-csomagot használta volna az egy mérföldnél nagyobb vonalvezetéseken (kivéve Talladegát és a daytonai ovált).

A Charlotte Motor Speedwayen december 17-én lezajlott Next Gen-teszt során rendezett sajtótájékoztatón azonban a szervezet alelnöke, Steve O’Donnell már úgy nyilatkozott, hogy jövőre már minden valószínűség szerint 670 lóerevel fognak körözni az autók az egy mérföldnél hosszabb, de superspeedwayeknél kisebb pályákon.

Az átalakított Atlanta Motor Speedway kapcsán a későbbiekben fognak döntést hozni.

“Több, mint valószínű, hogy ezzel a számmal fogunk versenyezni – mondta a szakember.

“Még mindig van jó néhány dolog, amit át kell néznünk a partnereinkkel és a csapatokkal, mielőtt végleg meghatározzuk az irányt. Ugyanakkor abból kiindulva, amit eddig láttunk minden arra mutat, hogy a 670 lóerőt célozzuk meg.”

Az utóbbi időszakban használt, 550 LE-s csomag számos kritikát kapott a Cup-gárdáktól és rajongóktól egyaránt, mondván az eredeti szándékkal ellentétben egyáltalán nem javította a futamok minőségét.A jövőre debütáló Next Gen autók kapcsán a NASCAR azt szeretné, ha a pályán nyújtott produkció szorosabb küzdelmeket eredményezne, nem titkoltan már-már pack-szerű versenyekre kiélezve a superspeedwayeknél rövidebb vonalvezetéseken is.

A Next Gen azonban a korábbi teszteken nem nyűgözte le tempó terén a pilótákat, amire a megoldást a teljesítmény növelésében látták.

“Több lóerőre van szükség” – nyilatkozta még december elején Kevin Harvick.

“Nincs meg az a sebesség, ami kellene. Véleményem szerint 670 LE-s csomag mellett már nem voltak ilyen problémák.”

A charlotte-i tesztsorozat első, szerdai napján Ryan Blaney bizonyult a leggyorsabbnak.

A Team Penske versenyzőjének autója 670 lóerővel és 6 inches spoilerrel száguldott körbe a másfél mérföldes oválon. 182.014 mph-s tempója pedig máris gyorsabbnak bizonyult a Kyle Larson által idén májusban ugyanezen a pályán megfutott és pole-t ért 180.282 mph-nál.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy