HIVATALOS: Mikrofonra cseréli a kormánykereket James Hinchcliffe

HIVATALOS: Mikrofonra cseréli a kormánykereket James Hinchcliffe
credit:Penske EntertainmentNéhány nappal ezelőtt jelentette be James Hinchcliffe, hogy befejezettnek tekinti teljes szezonos IndyCar-karrierjét.

Most pedig már az is hivatalosnak tekinthető, hogy a népszerű kanadai jövőre már állandó szakértőként fogja gazdagítani az NBC stábját a bajnokság versenyhétvégéi során.

Hinchcliffe a csatornától távozó Paul Tracy helyét veszi át Leigh Diffey és Townsend Bell oldalán.

A munkakör egyáltalán nem lesz ismeretlen terep számára.

A széria hatszoros futamgyőztese, emellett a 100. Indianapolis 500 pole-osa már a kétezres évek közepén kivette a részét a Champ Car közvetítéseiből.

2020-ban már az NBC stábjának tagjaként az IMSA és az IndyCar versenyein kapott szerepet azon fordulók alkalmával, amelyeken nem rajtolt el versenyzőként, idén pedig az SRX Series egyik vendégkommentátoraként is tevékenykedett.

Soha nem rejtettem véka alá, hogy a karrierem egy pontján ezt a lépést meg akarom ejteni” – nyilatkozta Hinchcliffe az AP-nek, aki az IC mellett ismét lehetőséget kap néhány IMSA-forduló alkalmával is.

„Az idő most jött el. Nem egyik napról a másikra történt. Felmértem, hogy mik a kilátások, félretettem az érzelmeket és tisztes távolságból nézve vizsgáltam meg a döntéshez szükséges tényezőket. Innentől könnyű volt elhatározásra jutni.”

Az NBC producere, Sam Flood úgy jellemezte Hinchcliffe-et, mint a mai motorsport egyik legdinamikusabb személyisége.

„Izgatottak vagyunk, hogy Hinchtown polgármesterét az autó cockpitjéből egyenesen az NBC kommentátori fülkéjébe hozhatjuk. James magával ragadó jellem, emellett pedig egyedülálló látásmóddal bír arról, hogy mivel is szembesülnek a versenyzők a pályán. Nagyszerű adaléka lesz a közvetítéseinknek.”