IndyCar: Jimmie Johnson jövőre már teljes szezonos versenyző lesz

IndyCar: Jimmie Johnson jövőre már teljes szezonos versenyző lesz
credit: Penske Entertainment
IndyCar: Jimmie Johnson jövőre már teljes szezonos versenyző lesz


A korábbi tervek szerint Jimmie Johnson csak az Indianapolis 500-at vette volna fel jövő évi menetrendjébe az IndyCar épített, valamint utcai pályás versenyei mellé.

A hétszeres NASCAR Cup bajnok azonban meggondolta magát és 2022-ben már a széria valamennyi futamán részt kíván venni.

A 46 esztendős amerikai jelenlegi szerződése a Chip Ganassi Racinggel jövő év végéig szól, ahogyan az ő oválos váltótársának szerződtetett Tony Kanaané is.

A CGR viszont korábban úgy nyilatkozott, hogy hajlandó ötödik autót is indítani a veterán brazil számára – minimum az Indy 500-on -, ha Johnson a programja kibővítése mellett dönt.

JJ idén debütált az open-wheel versenyzés világában, méghozzá rögtön annak amerikai csúcsbajnokságában.

Legfőképpen felesége aggodalmai miatt idén még nem vállalta be az oválokat, az őszi texasi, majd indianapolisi tesztje, valamint az aeroscreen jelenlétének ténye azonban végül megenyhítette Chandrát.

Eddigi legjobb eredménye az IndyCarban két 17. hely az elmúlt idény két utolsó, Laguna Seca-i és Long Beach-i fordulóiról.

A naptár tizenhét versenyéből tizenhat erejéig a Carvana lesz a 48-as Dallara-Honda főszponzora, míg az iowai duplaforduló egyik futamán az American Legion színeibe öltözik az autó.