Fiával egy csapatban versenyez jövőre Juan Pablo Montoya

Fiával egy csapatban versenyez jövőre Juan Pablo Montoya
credit:DragonSpeedA DragonSpeed hivatalosan megerősítette részvételi szándékát az IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022-es szezonjában.

Az Elton Julian vezette gárda idén csak a Daytona 24-en hajtott pályára a bajnokságban. A versenyt az LMP2-kategória harmadik helyén zárták Devlin DeFrancescóval, Eric Luxszal, Christopher Mies-zel és Fabian Schillerrel a volán mögött.

A Le Mans-i 24 óráson viszont már győzelmet arattak az LMP2 Pro-Amben Ben Hanley, Henrik Hedman és Juan Pablo Montoya szolgálatainak hála.

Utóbbi két pilótára jövőre is számít a DragonSpeed, méghozzá az IMSA-n belül, ahol újra az LMP2-ben méretik meg magukat.

A szezonnyitó, daytonai viadalon viszont a Montoyáék által vezetett 81-es autó nem vesz részt, mivel ez csak a Michelin Endurance Cupba számít bele az LMP2-esek között, a komplett bajnokságot tekintve viszont nem jár pontokkal.

A március 19-én rendezendő sebringi 12 óráson azonban már biztosra vehető, hogy nem csak JPM, de a fia, Sebeastian is lehetőséget kap.A 16 éves ifjonc nemrég már vezette is a gárda ORECA 07-esét a WEC bahreini újonctesztjén. Ráadásul nem is akárhogyan, lévén az LMP2-es újoncok között ő bizonyult a leggyorsabbnak.

“Egy álmom válik valóra azzal, hogy apukámmal versenyezhetek” – idézi Montoya Jr.-t a DragonSpeed hivatalos közleménye.

“Ő a példaképem. A bahreini teszt nagyszerű tapasztalat volt, a csapat pedig sokat segített abban, hogy ilyen rövid idő alatt fejlődést érjek el. Alig várom a DragonSpeeddel való munka folytatását és a további előrelépést.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy