Újabb tragédia rázta meg a motorsport világát: Váratlanul elhunyt Danny Earnhardt

Újabb tragédia rázta meg a motorsport világát: Váratlanul elhunyt Danny EarnhardtAlig egy nappal Al Unser Sr. halálhíre után újabb tragédiával kellett szembesülnie az amerikai autóversenyzés közösségének.

A JR Motorsports hivatalos közleményben tudatta, hogy elhunyt a csapat köztiszteletben álló, oszlopos tagja, Danny Earnhardt Sr.

A pontos körülményeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mindössze csak annyit tudni, hogy a hatvanhat éves férfit otthonában érte a halál.

A szakember Dale Earnhardt Sr. öccse, egyben a JRM társtulajdonosainak, Kelley Earnhardt Millernek és Dale Earnhardt Jr.-nak nagybátyja volt.

Fia, Danny Jr. szintén ezen gárda alkalmazásában áll, mint a 8-as számú Xfinity-autó car chiefje.

A NASCAR világában hatalmas megbecsülésnek örvendett Danny Sr. a hetvenes évek óta volt állandó szereplője a stock-car versenyeknek.

Rendszeresen dolgozott bátyja autóin, a későbbiekben pedig a hétszeres bajnok által alapított csapat, a Dale Earnhardt Inc. alapembere lett.

1998-ban és 1999-ben már a Dale Jr. Chevyje melletti pitcsapat tagja volt és komoly szerep hárult rá abban, hogy unokaöccse mindkét szezonban a NASCAR nemzeti másodosztályának bajnoka lett.

Ezt követően Dannyt is felvitték a királykategóriába, ahol szintén kimagasló teljesítményt nyújtott.

2005-ben azonban befejezte a pitfalon túli karrierjét és az ekkor megalakult JRM-nél folytatta, mint szerelő és autóépítő.

A csapat szerint szakértelmével kiemelten hozzájárult a NASCAR Xfinity Seriesben eddig szerzett 58 futamgyőzelmükhöz, beleértve a három bajnoki címet.

Nyugodjék békében.