IndyCar: Vasserék hivatalosan is szakítottak a Dale Coyne Racinggel

IndyCar: Vasserék hivatalosan is szakítottak a Dale Coyne Racinggel
Credit: Chris Jones/Penske EntertainmentNéhány nappal ezelőtt röppent fel az első hírek, ma pedig már hivatalosan is megerősítésre került a Dale Coyne Racing és a Vasser Sullivan Racing közti szakítás.

Jimmy Vasser és James Sullivan 2018 óta volt a 18-as Dallara-Honda társtulajdonosa, a nyár folyamán pedig már arról szóltak a pletykák, hogy 2023-tól önálló csapatot kívánnak indítani az IndyCarban.

A két üzletember azonban úgy döntött, már a következő idényt sem töltik ki Coynék oldalán.

Ennek egyik oka, hogy jelenleg az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben a Lexusszal közösen tető alá hozott GTD-projektre fókuszál, amelynek már a versenyzőit is megnevezték Ben Barnicoat, Jack Hawksworth és Kyle Kirkwood személyében.

„A Vasser Sullivan Racing köszönetet szeretne mondani Dale-nek az elmúlt négy szezon partnerségéért, a legjobbakat kívánjuk a Dale Coyne Racingnek jövőre nézve.” – áll a csapat hivatalos közleményében, külön kiemelve, hogy továbbra is elkötelezettek maradnak a IndyCar iránt.

A RACER már azt is biztosra veszi, hogy a DCR hamarosan bejelenti Vasserék utódját az Indy Lightsból fellépő HMD Motorsports képében. Ezen frigy révén mutatkozhat be jövőre a bajnokságban a nevelőszéria idei összetettbeli második helyezettje, David Malukas, mint a #18 autó új versenyzője.

„Nagyszerű, sikeres időszakot éltünk meg a Vasser Sullivan Racing partnereként” – kommentálta a döntést a DCR.

„Értékeljük mindazt, amit Jimmy és Sulli tett a csapatért, valamint a 18-as autóért. Hálásak vagyunk ezért a négy szezonért. Megértjük, hogy a sportautózásra szeretnének most koncentrálni. További sikereket, szerencsét kívánunk nekik a gyári Lexus-programjukhoz és a jövőbeli projektjeikhez.”

Néhány nappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy a DCR 51-es, a Rick Ware Racinggel közösen nevezendő gépét a veterán Takuma Sato kapja meg.