IndyCar: Megvált az NBC Paul Tracytől, Hinchcliffe érkezhet a helyére

IndyCar: Megvált az NBC Paul Tracytől, Hinchcliffe érkezhet a helyére
credit: Penske Entertainment
IndyCar: Megvált az NBC Paul Tracytől, Hinchcliffe érkezhet a helyére


Az elmúlt évek során nem telt el IndyCar-közvetítés Paul Tracy nélkül az amerikai NBC-n és NBC Sportson.

Jövőre azonban már a széria rajongóinak nélkülözniük kell a versenyzőből lett szakértőt, miután a csatorna nem hosszabbította meg a 2021-es szezon végén lejárt szerződését.

„Az élet tele van változással” – reagált a hírre Instagramján a CART-éra utolsó, 2003-as bajnoka.

„Versenyzőként sosem gondoltam volna, hogy valaha is tévés kommentátor leszek. Nyolc nagyszerű évet töltöttem el barátaimmal, Townsend Bellel, Leigh Diffeyvel, Kevin Lee-vel és Kelli Stavasttal. Úgy döntöttünk viszont, hogy a sportág más útjaira lépünk. Köszönettel tartozom az NBC-nek ezért az időért és a szerzett tapasztalatokért. A rajongóimnak üzenem, ne aggódjanak, rengegeteg dolgot tartogat még a jövőm, hogy szórakoztassam őket a volán mögött és a tévében is.”

Az évek során a kanadai alatt többször is rezgett a léc a csatornánál meggondolatlan megnyilvánulásai miatt.

2018-ban egyenesen belső vizsgálatot indítottak a közösségi médiában közzétett, rasszista felhangú posztjai miatt, következménye azonban nem lett a dolognak.

Belső információk szerint a nehezen kezelhető Tracy vészesen közel állt a kirúgáshoz, a vezetőség néhány tagjával ápolt jó kapcsolata azonban megmentette ettől.

A színfalak mögötti problémák viszont továbbra is jelen voltak a veterán pilóta és az NBC vezetősége között.

Az eredeti tervek szerint idén tavasszal már csak néhány IndyCar-futamon kapott volna lehetőséget, de végül mégis sikerült szinte valamennyi versenyhétvégén képernyőn maradnia.

Meg nem erősített hírek szerint Tracyt James Hinchliffe fogja váltani, aki nem csak az autósport-közvetítések alkalmával, de a téli olimpia alatt is szerepet kaphat.

A 35 éves versenyző 2011-2021 között volt az IndyCar mezőnyének egyik legnépszerűbb tagja. Az utóbbi idények során azonban teljesítménye nem hozta az elvárt szintet, aminek következtében már nem is rendelkezik szerződéssel. Reményei szerint viszont egy Indianapolis 500-as projektet még nyélbe tud ütni.

Hinchcliffe tévés karrierje már a kétezres évek közepén elkezdődött, amikor még nevelőszériás pilótaként kommentálta a Champ Car futamait.

2020-as, részidős IndyCar-szezonja során is felbukkant az NBC-n, idén pedig a Tony Stewart által alapított SRX Series egyik vendégszakértője volt.

Érdekes módon ezen széria mezőnyének egyik állandó versenyzője Tracy volt.