IndyCar: Vasserék távoznak a Dale Coyne Racingtől és már az utódjuk is megvan?

IndyCar: Vasserék távoznak a Dale Coyne Racingtől és már az utódjuk is megvan?
credit: Chris Owens/Penske EntertainmentA korábbi tervekkel ellentétben már jövőre véget ér a Dale Coyne Racing, valamint Jimmy Vasser és James Sullivan partnekapcsolata.

Utóbbi két üzletember 2018-ban lett a DCR 18-as számú Dallara-Hondájának társtulajdonosa, miután egy évvel korábban megszünt a KVSH Racing, amelyet Kevin Kalkhovennel közösen üzemeltettek.

Vasserék az utóbbi hónapokban többször is utaltak arra, hogy 2023-tól önálló gárdát szeretnének indítani, de ezen törekvéseik még nem befolyásolják a Coyne-nal való jövő évi programjukat.

A RACER értesülései szerint azonban a kapcsolat mégsem éri meg a következő szezont.

Vasser és Sullivan jelenleg az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben a Lexusszal közösen tető alá hozott GTD-projektre fókuszál, amelynek már a versenyzőit is megnevezték Ben Barnicoat, Jack Hawksworth és Kyle Kirkwood személyében.

Emellett továbbra is tárgyalásban állnak más IndyCar-gárdákkal egy potenciális 2022-es összeborulás kapcsán.

A szaklap úgy tudja, a DCR máris megtalálta Vasserék utódját az eddig az Indy Lightsban érdekelt HMD Motorsports képében. Ez azt is jelenti, hogy minden jel szerint a nevelősorozat idei második helyezettje, David Malukas ejtheti meg IndyCar-debütálását az autó volánja mögött.

A 20 éves amerikai októberben, Barberen már tesztelte is a DCR 18-as gépét.

A szakításról szóló híreket egyelőre egyik érintett fél sem kívánta kommentálni.