Horrorbalesettel indult az idei Snowball Derby (VIDEÓ)

Horrorbalesettel indult az idei Snowball Derby  (VIDEÓ)
credit:Racing America/TwitterRövid oválokon ritkán látott intenzitású balesettel vette kezdetét a 2021-es Snowball Derby programja.

A floridai Pensacolában lévő Five Flags Speedway félmérföldes vonalvezetésén kiírt esemény első, csütörtöki napján rögtön versenyt rendeztek a Pro Truck kategória számára.

Két körrel a leintés előtt a 38-as számú autót vezető Hunter Johnson és az 52-esben ülő John Heil keményen csatázott, ami végül hatalmas bukásban csúcsosodott ki.

Heil szándékosan nekiment ellenfelének, ennek következtében utóbbi keresztbe fordult a pályán egy érkező másik gép pedig már nem tudta elkerülni.

Johnson a levegőbe emelkedett, majd belecsapódott az 1-es kanyar kerítésébe.

A jelenetsor kísértetiesen hasonlított Russell Phillips 1995-ös balesetére, amit máig a motorsport egyik legborzalmasabb incidenseként tartanak számon.

Csodával határos módon – na és persze a biztonsági körülmények javulásának hála – Johnson saját erőből ki tudott szállni a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autójából.

A sérüléseket azonban nem úszta meg.

Néhány órával később a georgiai pilóta maga tájékoztatta követőit arról, hogy számos zúzódás mellett a T3-as csigolyáját is eltörte.

A hírek szerint a balesetben érintett többi versenyzőnek nem esett baja.