NASCAR: A valaha volt egyik legdrágább charter-vásárlást eszközölte a 23XI Racing

Sajtó: A valaha volt egyik legdrágább charter-vásárlást eszközölte a 23XI Racing
credit:23XI RacingNyár végén jelentette be hivatalosan a 23XI Racing, hogy a következő NASCAR Cup-szezonnak már két teljes munkaidős autóval vágnak neki.

A Bubba Wallace által vezetett 23-as Toyota mellé becsatlakozik a 45-ös számot viselő is, méghozzá a veterán Kurt Busch-sal a volán mögött.

A Michael Jordan és Denny Hamlin tulajdonában lévő alakulat a második gépet kezdettől fogva charteresnek szánta.

Eredetileg ezt a Front Row Motorsportstól vásárolták volna meg, a tárgyalások azonban az utolsó pillanatban megszakadtak.

A gárda elnöke, Steve Lauletta november közepén viszont jó hírekkel szolgált, miután a SiriusXM NASCAR Radiónak megerősítette, sikerült nyélbe ütnie a felvásárlást egy másik csapattal.

A szóban forgó alakulat a 2021-es idény végén megszűnt StarCom Racing lett.

A Sports Business Daily legfrissebb értesülései szerint Jordanék az egyik legdrágább charter-vásárlást ejtették meg a rendszer 2016-os bevezése óta.

A rajtrácson való biztos helyet, valamint a NASCAR bevételeiből nagyobb részesedést garantáló jogosultságért nem kevesebb, mint 13.5 millió dollárt fizettek.

Ezt a hírt végül a Foxnak maga Hamlin meg is erősítette.

A bajnokságban összesen 36 charter van, amelyeket a gárdák egymás között adhatnak-vehetnek.

Ezek ára eddig is borsos volt, a Next Gen autó révén várható költségcsökkentés miatt azonban minden eddiginél jobban megugrott az érdeklődés a szabadon álló charterek iránt.