Grosjean bajnokcsapattal debütálhat Daytonán

Grosjean bajnokcsapattal debütálhat Daytonán
credit:Penske EntertainmentAz elmúlt év során Romain Grosjean többször is hangot adott annak, hogy a közeljövőben szeretné kipróbálni magát az amerikai sportautózás világában.

A legfrissebb hírek szerint ez akár már bő két hónap múlva meg is valósulhat, méghozzá az IMSA legikonikusabb versenyén.

A francia Endurance-Info értesülései szerint ugyanis Grosjean tárgyalásokat folytat a Wayne Taylor Racinggel egy Daytona 24-es program kapcsán.

Ha nem lép fel váratlan akadály, akkor a 35 éves pilóta csatlakozhat Filipe Albuquerque és Ricky Taylor mellé a gárda Acura ARX-05 DPi-jének volánja mögött.

Optimális esetben ráadásul az Andretti Autosport IndyCar-versenyzője további fordulókon is lehetőséget kaphat a WTR-től.

A háromszoros IMSA-bajnok alakulat eddig négyszer tudott diadalmaskodni a daytonai, egynapos viadalon. 2017-ben és 2019-ben ráadásul olyan nemzetközileg ismert sztárokkal kiegészülve, mint Jeff Gordon, illetve Fernando Alonso.

A hír kapcsán a Sportscar365 nevű szaklap megkereste Wayne Taylort, aki annyit reagált, hogy még semmiféle szerződést nem írtak alá a tízszeres F1 és háromszoros IndyCar-dobogóssal.

A 2022-es Daytona 24 január 29-30-án kerül megrendezésre.