A légierő távozik az IndyCarból, a NASCAR-ba viszont jövőre is visszatér

A légierő távozik az IndyCarból, a NASCAR-ba viszont jövőre is visszatér
A jelenlegi és a már csak volt USAF-versenyző: Erik Jones és Conor Daly (credit: Matt Fraver/Penske Entertainment)Néhány napja erősítette meg hivatalosan az Ed Carpenter Racing, hogy jövőre már nem számíthatnak az Amerikai Légierő támogatására.

A USAF 2018-ban állt be személyes szponzorként Conor Daly mögé, aminek köszönhetően létrejöhetett a népszerű versenyző részidős szerződése a Dale Coyne Racinggel, majd az Andretti Autosporttal.

Két évvel ezelőtt a légierő az ECR-hez is elkísérte Dalyt és már nem csak őt, de a 20-as számú Dallara-Chevyt is pénzelték.

A televíziós nézettséget látva azonban arra a következtetésre jutottak, hogy az IndyCar nem segíti elő a toborzási programot, így teljes egészében kiszállnak a bajnokságból.

A NASCAR számaival viszont elégedettek, legalábbis erre enged következtetni, hogy 2022-ben is maradni fognak a Richard Petty Motorsports mellett.

A USAF legalább három versenyen már biztosan főszponzora lesz az Erik Jones által vezetett 43-as Chevynek.

Érdekesség, hogy az autó külső dizájnát egy pályázat keretein belül a légierő kreatív vénával megáldott tisztjei álmodhatják meg.