Nem vicc: A NASCAR repülő autókkal versenyezne

Nem vicc: A NASCAR repülő autókkal versenyezneA sci-fi világában évtizedek óta elterjedt elemnek számít a repülő autók ábrázolása.

Ezen járművek valóságba történő átültetésére már számos kísérlet történt, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A legutóbbi, nagyvolumenű projekt az Airspeeder nevéhez fűződik, amely konkrétan azt tűzte ki maga elé, hogy megalkotja a világ első, „légi F1-ét”.

A cég Mk4 nevű modellje már túl is van jó pár tesztrepülésen, a végső cél pedig az, hogy hús-vér emberekkel a fedélzeten versenyeztessék őket.

Nyilván erre még várni kell, a NASCAR azonban már most komolyan fontolgatja, hogy a következő évtizedben meghódítják a légteret is.

A szervezet nemrég közvélemény-kutatást tartott, aminek eredménye alapján felvázoltak a közeljövőre vonatkozó elképzeléseiket.

A Sports Business Journal értesülései szerint a kérdések között a potenciális bemutatóesemények is ott szerepeltek, az egyik válaszlehetőség pedig a „repülő autókkal zajló verseny” volt.

A NASCAR stratégiáért és innovációkért felelős alelnöke, Ben Kennedy, az SBJ-nek elmondta, hogy jelenleg is egy teoretikus, 2031-es naptáron dolgoznak, amit afféle útmutatóként akarnak felhasználni a jövővel kapcsolatos tervezés terén.

Izgatottan várjuk, hogy vajon sikerül-e az amerikai stock-car szakágnak a Jetson család örökébe lépnie.