HIVATALOS: Oliver Askew a Formula E-ben folytatja

HIVATALOS: Oliver Askew a Formula E-ben folytatja
credit: Avalanche Andretti Formula EVisszatér az Andretti Autosport kötelékébe Oliver Askew.

A Michael Andretti nevével fémjelzett alakulat hivatalosan bejelentette, hogy a 24 éves floridai fogja vezetni a 28-as számú BMW iFE.021-et a Formula E január végén kezdődő, nyolcadik szezonjában.

Ennek köszönhetően ő lesz az elektromos világbajnoki sorozat első amerikai versenyzője a 2014-15-ös idény óta, amikor is Scott Speed képviselte a csillagos-sávos lobogót szintén Andrettiék színeiben.

Askew 2019-ben bútorozott össze először az AA-vel, aminek eredménye az Indy Lights bajnoki címe lett.

A következő évben már az Arrow McLaren SP-nek versenyezhetett az IndyCarban. Az Indianapolis 500-on történt balesete következtében azonban agyrázkódást szenvedett, sérülését pedig még további négy futamon át titkolta.

Erről menedzserével együtt az AP hírügynökségnek beszélt először, Zak Brownék pedig finoman szólva sem elragadtatva a nyilvános vallomástól, ami nagyban közrejátszott abban, hogy nem hosszabbították meg a szerződését.

2021-ben viszont a detroiti duplaforduló vasárnapi felvonásán mégis visszatérhetett a McLarenhez, mint a sérült Felix Rosenqvist – aki ironikus módon pont az ő helyét vette át a csapatnál – helyettese.Két héttel később, Road Americán már az Ed Carpenter Racingtől kapott beugrási lehetőséget a kulcscsonttörést szenvedett Rinus VeeKay autójával.

Askew a szezon utolsó három versenyén újra pályára hajthatott az RLL Racing harmadik, részidős gépével.

Mindemellett teljesítette az IMSA WeatherTech SportsCar Championship teljes szezonját is három különböző gárda autójával.

A Riley Motorsports Ligier-jével megnyerte a Daytona 24 LMP3-kategóriáját, a sebringi 12 órásnak pedig már a Forty7 Motorsporttal vágott neki.

Ezután csatlakozott az Andretti Autosporthoz, akik Nissanjával a hátralévő összes fordulót teljesítette.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy