Utcai parádéval ünnepelték Larsont és még egy napot is elneveztek róla

Utcai parádéval ünnepelték Larsont és még egy napot is elneveztek róla
credit: City of Elk GroveNagyszabású parádét rendezett a 2021-es NASCAR Cup-bajnok tiszteletére kedden a kaliforniai Elk Grove.

A Sacramento megyében lévő város emellett hivatalosan is ‘Kyle Larson nappá’ nyilvánította november 22-ét.

„Elk Groove a szülővárosom, és mindig is az igazi otthonom marad” – mondta az őt ünneplő közönség előtt a Hendrick Motorsports sztárja.

Ez az egész rendkívül megható számomra. Nem számítottam arra, hogy ilyen sokan eljönnek. Őrület volt végighajtani az úton és látni ezt a rengeteg ismerős arcot, barátot, családtagot és azon embereket, akikkel a dirt-pályákon találkozni szoktam.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Másfél éve még számkivetett volt, ma ő a NASCAR Cup bajnokaLarsont, a feleségét Katelynt, valamint lányukat, Audreyt egy sárga Corvette-en ülve vitték végig a város főutcáján. Fiuk, Owen pedig egy motorizált bevásárlókocsival vette ki részét az eseményből.

A 29 éves versenyző szó szerint a pokolból küzdötte fel magát a csúcsra alig egy év leforgása alatt, miután tavaly áprilisban, egy virtuális futamon kiejtett, rasszista felhangú szó használata miatt persona non gratává vált a NASCAR-ban.

Rick Hendrik azonban megadta neki azt a bizonyos második esélyt, a többi pedig már történelem.

„Szárnyalsz és megmutattad, milyen ember is vagy valójában” – méltatta Larsont Elk Grove polgármestere, Bobbie Singh-Allen, majd a város kulcsát is átadta neki.

„A legsötétebb napokat élted meg, de felálltál. Mindannyian képesek vagyunk jobbá válni. Nagyon büszkék vagyunk rád.”