Vadonatúj arculatot kap a Roush Fenway Keselowski Racing

Vadonatúj arculatot kap a Roush Fenway Keselowski Racing
credit:Roush Fenway Keselowski RacingA 2021-es NASCAR Cup-szezon végeztével hivatalosan is a Roush Fenway Racing versenyzője, egyben társtulajdonosa lett Brad Keselowski.

Pontosabban immár a Roush Fenway Keselowski Racingé, lévén a gárda a nevében is viselni fogja a 2012-es bajnokot.

Keselowski először szerdán, a Charlotte Motor Speedwayen rendezendő Next Gen-teszten fogja vezetni a 6-os Fordot. Crew chiefje az a Matt McCall lesz, aki az elmúlt idényben még Kurt Busch-sal dolgozott együtt a Chip Ganassi Racingnél.

Az autó számának dizájnja szintén változáson esik át, ahogyan az RFK Racing is vadonatúj logót kap.

Az új arculat kialakításában a RARE Design működött közre, az alkalmazottak véleményét kikérve.

„Ez nem csak egy díszes logó” – szögezte le Keselowski, aki tizenkét szezon után távozott a Team Penske-től az új kihívás kedvéért, szponzort viszont egyet sem visz magával régi munkaadójától.

„A csapat öröksége, továbbá az embereink iránt megújult elkötelezettségünk előtt tiszteleg. Azért vagyunk itt, hogy egy élvonalbeli gárdát működtessünk az elkövetkezendő évtizedekben.”

A 17-es autót jövőre is Chris Buescher fogja vezetni, crew chiefje pedig Scott Graves lesz. A szakember eddig a 6-os mellett teljesített szolgálatot, még Ryan Newmannel a volán mögött.

Graves már korábban Buescherrel is dolgozott együtt, nem is sikertelenül, lévén 2015-ben közösen szerezték meg az Xfinity Series bajnoki címét, szintén a Roush Fenway kötelékében.