HIVATALOS: Kyle Kirkwood az AJ Foyt Racinggel debütál az IndyCarban

HIVATALOS: Kyle Kirkwood az AJ Foyt Racinggel debütál az IndyCarban
credit:IndyCar MediaTeljes szezonos versenyzőként mutatkozhat be az IndyCar mezőnyében Kyle Kirkwood.

A 2021-es Indy Lights bajnok az AJ Foyt Racing 14-es számú Dallara-Chevyjének volánja mögött hajthat pályára a 2022-es szezonban.

„Örömünkre szolgál, hogy Kyle-t a csapatunknál üdvözölhetjük” – idézi az AFR hivatalos sajtóközleménye a gárda elnökét, Larry Foytot.

„Nyilvánvalóan rendkívül sikeres utat járt be a Road to Indy alá tartozó bajnokságokban, az eredményei magukért beszélnek. A megállapodás gyorsan létrejött, engem pedig máris lenyűgöz, ahogyan Kyle gondolkodik a versenyzésről, valamint, hogy mennyire érett is a korához képest. Az NTT IndyCar Series versenyképesebb, mint valaha. A kihívás óriási és úgy érezzük, hogy Kyle értékes eleme lesz a csapatunknak, miközben arra törekszünk, hogy tovább növekedjünk.”

Kirkwood eddig három IndyCar-teszten van túl, még az Andretti Autosport jóvoltából.

Az eredeti tervek szerint a 23 éves floridai váltotta volna a Forma-1-be szánt Colton Hertát. Michael Andretti F1-es projektje azonban meghiúsult, így a 26-os Dallara-Honda mégsem üresedett meg.

Ennek következtében a csapat november elsejével elengedte Kirkwoodot.

A fiatal pilóta elsöprő sikerrel járta végig az amerikai open-wheel szamárlétráját. Az elmúlt hat évben öt szériában indult és ezek mindegyikében elsőre bajnoki címig jutott.