Larson érdeklődik az F1 iránt, az Indy 500-as kérdésekbe viszont már belefáradt

Larson érdeklődik az F1 iránt, az Indy 500-as kérdésekbe viszont már belefáradt
credit:IMS MediaMinden vitán felül jelenleg Kyle Larson az amerikai autósport legsokoldalúbb, egyben legsikeresebb versenyzője.

A kaliforniai tehetség négy különböző autó volánja mögött halmozta a győzelmeket idén.

A NASCAR Cup friss bajnoka idén a pontozás nélküli, pénzdíjas All-Starral együtt tizenegy futamgyőzelmet aratott – köztük rövid ovállal, 1.5 mérföldessel, 2.5 mérföldessel, rovallal és roadokkal is -, emellett megnyerte a sprint carok, a midgetek, valamint a late modelek legikonikusabb viadalait is.

A 2021-es szezonja pedig még messze nem ért véget, hiszen december közepéig kb. tíz futam van betervezve számára az USA dirt-pályáin.

Larson sokak szemében a régi idők nagy versenyzőit idézi, lévén egyszerre több, különböző szakágban méreti meg magát.

Mario Andretti úgy nyilatkozott róla, hogy fiatalkori önmagát látja benne, Tony Stewart pedig egyenesen a legjobb versenyzőnek nevezte, akit életében látott.

Adja magát tehát a kérdés, hogy mi szerepel még a bakancslistáján? Melyek azok a szériák, futamok, amelyeken szívesen kipróbálná magát.

„Nem nagyon követem a Forma-1-et, de klassz lenne tesztelni ott egyszer, hogy lássam milyen is” – mondta Larson a The Athletic podcastjében.

„Imádnám megtapasztalni a sebességet, tapadást, meg mindent. Ki tudja, akár valamikor indulnék is egy versenyen.”

Bár arra nagyon kevés az esély, hogy ez utóbbi megvalósuljon – hacsak valami csoda folytán nem válik mégis valósággá a régebben rebesgetett, harmadik autós program -, az Indianapolis 500 azonban reális opció lehet.

Még a nyár folyamán, miután az IMS dirtjén Larson megnyerte a Bryan Clauson emlékére létrehozott midget-viadalt, Roger Penske kerek-perec kijelentette, szívesen látná őt a legendás futam nevezői között.

Larson hajlik is rá, ugyanakkor már egy kicsit kezd elege lenni abból, hogy azóta is folyamatosan erről faggatják.

A részvételt ráadásul nehezíti, hogy ehhez be kellene vállalni a nagy duplázást.

Eddig összesen négy versenyző vágott neki az egyazon napon, néhány óra különbséggel rendezett Indy 500-nak és Coca-Cola 600-nak: John Andretti (1994), Davy Jones (1995), Robby Gordon (1997, 2000, 2002, 2003, 2004), Tony Stewart (1999, 2001) és Kurt Busch (2014). Közülük egyedül csak kereken húsz évvel ezelőtt, Stewartnak sikerült teljesítenie a komplett, 1100 mérföldes távot. Smoke akkor az Indyt a hatodik, a Coke 600-at pedig a harmadikként zárta.

A legnagyobb probléma a dupla műszakkal az, hogy ha az Indianapolis 500 elhúzódna, akkor komolyan fennáll a veszély arra, hogy a versenyző nem ér oda időben a charlotte-i Cup-futamra.

„Én mindenre nyitott vagyok” – szögezte le Larson.

„Az Indy 500 viszont logisztikailag kicsit nehéz. Szeretnék indulni, de csak akkor, ha olyan csapattal tehetem meg, amellyel esélyem nyílna a győzelemre. Azt sem tudom, hogy Rick Hendrick megengedné-e. Egy kicsit viszont már kezdek belefáradni abba, hogy folyton erről kérdezgetnek.”