Hamlin: A srácok a NASCAR-ban már nem férfiak többé

Hamlin: A srácok a NASCAR-ban már nem férfiak többé
credit:NASCAR



A NASCAR Cup martinsville-i versenyének hajrájában Alex Bowman a vezető pozícióért harcolva nekiment Denny Hamlinnek, aminek következtében a JGR-es kiforgott, végül pedig csak a huszonnegyedikként zárt.

Ennek ellenére Hamlin bejutott a playoff most vasárnapi, Phoenix Racewayen rendezendő döntőjébe, ahol Kyle Larsonnal, Martin Truex Jr.-ral és Chase Elliottal küzdhet meg a bajnoki címért.

A futam leintése után azonban a háromszoros Daytona 500 győztest ez érdekelte a legkevésbé. Dühében megakadályozta, hogy Bowman fánkozással ünnepelje győzelmét, majd az NBC-nek adott interjújában is élesen kritizálta a Hendrick Motorsports pilótáját.

Hamlint ekkor konkrétan kifütyülték a nézők, akikről biztosra vette, hogy Chase Elliott szurkolói, majd órákkal később kisebb kirohanást rendezett Twitteren is.

Bowman később úgy nyilatkozott, meg fogja keresni ellenfelét, hogy megbeszéljék a történteket.

Hamlin szerint azonban ez a mai napig nem történt meg. Ugyanakkor meg sem lepődik ezen.

„A legtöbben azt gondolják, hogy ‘oké, ha hülyeséget csinálok, akkor legfeljebb bocsánatot kérek a tévében és ennyi’. Privátban viszont rád se hederítenek. A srácok a NASCAR-ban már nem férfiak többé.”

A 40 éves versenyző most már igyekszik teljes egészében a nagy fináléra koncentrálni.

A formátum 2014-es bevezetése óta negyedszer sikerült bejutnia a legjobb négy közé, a kupát azonban még nem tudta megkaparintani.

Saját bevallása szerint viszont motiváltabb, mint valaha. Még akkor is, ha azt kívánja, bárcsak egy nap 36 órából állna.

Hamlin egyszerre három szerepkört lát el: versenyző a Joe Gibbs Racingnél, társtulajdonos a 23XI Racingnél, két lányát pedig megosztva neveli volt párjával, Jordan Fish-sel, aki szeptember elején nyilvánosan, a Twitteren szakított vele – úgy fest – örökre.

„Az életem egy káosz” – jelentette ki a szezonzáró előtti médianapon tartott sajtótájékoztatóján.

„Felkelek, reggelit csinálok, majd iskolába viszem a gyerekeket. A playoff kellős közepén heti pár napot a 23XI-nél vagyok, emellett ott van a saját programom a JGR-nél. Totális káosz, de talán pont ettől boldogulok. Meg kellene kérdezni Kyle-t [Larson] is, aki szintén tudna arról beszélni, hogy minél nagyobb a kibaszott vihar körülötted, annál jobban feltüzel. Szóval, én annyira nem bánom. Számomra ez csak üzemanyag. Rengeteg van belőle a tankban, ami a motivációmból fakad. Márpedig motivációból nincs hiány.”