Nico Hülkenberg „személyes okok” miatt hátat fordít az IndyCarnak

Nico Hülkenberg “személyes okok” miatt hátat fordít az IndyCarnak
credit:IndyCar MediaNico Hülkenberg saját maga kért az Arrow McLaren SP-től egy IndyCar-tesztet annak érdekében, hogy megismerje az autót egy esetleges, jövőbeli program esélyét vizsgálva.

Az eseményre október végén, a Barber Motorsports Parkban került sor, ahol három másik csapat négy pilótájával körözhetett.

A 34 éves német két legnagyobb problémája az aeroscreen miatt eléggé levegőtlen és meleg cockpit, valamint a szervó hiánya volt.

Köridők terén Hülkenberg a leglassabbnak bizonyult, bő egy másodperc hátrányban az élen végzett David Malukashoz viszonyítva.

A 2015-ös Le Mans-i győztes még a tesztet megelőzően úgy nyilatkozott, hogy vérbeli open-wheel pilótaként komolyan érdeklődik az IndyCar iránt és szívesen átköltözne a családjával együtt az USA-ba is.

Az AMSP szintén támogatta, amit jól példáz, hogy a csapat elnöke, Taylor Kiel kijelentette, Hülkenberg neve a lista tetején szerepel a tervezett harmadik autójuk kapcsán.

Az elmúlt egy hétben azonban történt valami, ami alapjaiban írta felül a német korábbi hozzáállását.

Hülkenberg a Twitteren ugyanis tudatta követőivel, hogy nagyon izgalmasnak találta a tesztet és hálás érte az AMSP-nek, de személyes okok miatt ennek nem lesz folytatása.