Andretti: Nem a pénz miatt bukott el a Forma-1-es projekt

Andretti: Nem a pénz miatt bukott el a Forma-1-es projekt
credit:IndyCar MediaA korábbi sajtóinformációk szerint a piszkos anyagiak miatt esett kútba Michael Andretti régóta vágyott Forma-1-es szerepvállalása.

Több, tűzközeli forrás is egyöntetűen állította, hogy az Alfa Romeo Racinget soraiban tudó Sauber Motorsportsot birtokló befektetőcsoport a 80%-os tulajdonrészért cserébe már lefixált 350 millió dollárt további 250 millióval megfejelte egyfajta garanciaként az alakulat hosszabb távú működtetésére.

Maga Andretti mindvégig teljesen csendben volt és nem kommentálta a felröppent híreket.

Most viszont az üzletember megtörte a csendet.

“Szeretnék véget vetni azoknak a pletykáknak, amelyek szerint a megállapodás anyagi okok miatt hiúsult meg” – mondta Andretti azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelynek eredeti apropója az IndyCar-csapatához leszerződtetett Devlin DeFrancesco bejelentése volt.

“Ez nem is állhat távolabb a valóságtól. Alapvetően irányításbeli problémák következtében siklott ki. Én mindig azt mondtam, ha a feltételek nem megfelelőek, akkor nem vágunk bele. Végezetül pedig sajnos pontosan ez lett a helyzet. Ahogyan már mondtam, ne higgyenek a híreszteléseknek arról, hogy miért nem valósult meg. Semmi köze nincs a pénzhez. Sajnos az utolsó pillanatban az irányítást érintő változások történtek, ami miatt vissza kellett lépnünk, mivel nem tudtuk elfogadni.”

Az “irányításbeli problémák” alatt Andretti arra utalt, hogy nem kapott volna annyi mozgásteret a csapat működtetésében, mint amennyit szeretett volna.Azt viszont leszögezte, hogy a történtek ellenére továbbra sem tett le a Forma-1-ről.

“Nyitva tartjuk a szemünket a lehetőségekre. Nem csak az F1-ben, de más kategóriákban is. Ebben az iparágban tevékenykedünk és mindig keressük az esélyt arra, hogy terjeszkedjünk. Ugyanakkor ennek csak akkor van értelme, ha a körülmények megfelelőek és tudjuk, hogy versenyképesek lehetünk. Ez a legfontosabb számunkra.”

A Sauber-Andretti frigy kudarcának következtében Colton Herta jövőre is marad az IndyCarban.

A fiatal versenyző utódjának szánt Kyle Kirkwood november elsejétől szabadon igazolhatónak számít.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy