Sikeres műtéten van túl Romain Grosjean

Sikeres műtéten van túl Romain Grosjean
credit:IMS MediaKözel egy évvel a bahreini horrorbukása után újabb operáción esett át Romain Grosjean.

A hónapok óta tervezett beavatkozás során komplikációktól mentes bőrátültetést hajtottak végre a francia versenyző bal kezén.

Ha minden a várakozások szerint alakul, akkor Grosjean néhány vizsgálatot követően már szerda délután elhagyhatja a kórházat.

Az Andretti Autosport IndyCar-csapatát erősítő pilóta mindkét kézfeje megégett a balesetben, a legsúlyosabb károsodás pedig a balt érte.

Tavaly decemberben már alá kellett vetnie magát egy műtétnek, amelyen a sebek kitisztítása mellett egy, a hüvelykujjában megsérült ínszalagot is helyreállítottak.

A bahreini infernó nyomai nemcsak szemmel láthatóak, de – különösen az év első felében – igencsak fájdalmasak is voltak Grosjean számára, ennek ellenére tökéletesen sikerült alkalmazkodnia a szervókormány nélküli Dallara-Hondához.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy debütáló IndyCar-szezonját – még részidősként a DCR/RWR színeiben – három dobogós hellyel és egy pole-lal zárta.

Emellett számos látványos manővert bemutatott a pályán, ami nagyban közrejátszott abban, hogy az Andretti Autosport ősszel őt szerződtette le a gárdától távozó Ryan Hunter-Reay helyére.

Remélhetőleg a mostani operáció révén már 100%-os állapotban vághat neki első teljes idényének a szériában.