Gazdasági bűncselekmény miatt válhatott meg Ganassi a NASCAR-csapatától?

Gazdasági bűncselekmény miatt válhatott meg Ganassi a NASCAR-csapatától?
credit:NASCARIdén júniusban, derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint Chip Ganassi eladja NASCAR-csapatát a Trackhouse Racingnek.

A Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez által alapított gárda teljes egészében, „egy csomagban” veszi át a CGR-t, kvázi jogutóddá válva az idei szezon végeztével.

A nagy kérdés azonban végig az volt, hogy miért szabadult meg Ganassi az alakulattól? Az üzletember maga is elismerte, hogy esze ágában sem volt megválni a csapattól, a Trackhouse viszont „visszautasíthatatlan ajánlatot” tett.

A legfrissebb hírek szerint a valódi ok sokkal kacifántosabb lehet.

Még 2016-2018 között a DC Solar volt a CGR egyik kiemelt szponzora, amely idő alatt egyaránt támogatták az Xfinity- és Cup-gárdájukat is.

Három évvel ezelőtt aztán minden borult. A cég főhadiszállását lerohanta az FBI, miután kiderült, hogy gazdasági bűncselekmények széles skáláját felvonultatva űzték tevékenységüket pénzmosástól kezdve a hírhedt Ponzi-sémáig.

Ez vezetett végül odáig, hogy Ganassinak új szponzor hiányában, 2019-ben be kellett szüntetnie Xfinity-csapata működését.

A történet azonban még nem ért véget.

Az ügyben megbízott végrehajtók aktívan dolgoznak azon, hogy kártalanítsák a DC Solar által átvert befektetőket.

A FOX Sports riportere, Bob Pockrass beszámolója szerint a cég több, mint 20.5 millió dollárt utalt át a Chip Ganassi Racingnek az évek során. A gond, hogy a teljes összeget illegálisan megszerzett pénzből fizették ki, így azt mindenképpen, az utolsó centig vissza kell szolgáltatni a jogos tulajdonosának.

Ahogyan Pockrass is fogalmazott: „Ha egy lopott autót adnak el neked, akkor azt nem tarthatod meg.”

Ganassiék azonban ezt a pénzt már régen elköltötték a NASCAR-futamokon való részvételre.

Ha a CGR vállalatilag írta alá szerződését a DC Solarral, akkor a követketkezmények november közepétől már minden valószínűség szerint a jogutód Trackhouse Racinget fogják terhelni.

A nagy kérdés pedig, vajon Ganassi tudta-e előre, hogy vissza kell fizetnie a szponzorpénzt és ezért szabadult meg hirtelenjében a NASCAR-részlegétől?

Végezetül egy érdekesség: A DC Solar vállalati bulijainak egyik visszatérő fellépője nem más volt, mint maga Mr. Perez, azaz Pitbull.