DiBenedettót elszomorítja a mai világ – A NASCAR-pilótát is elérte az „eltörlés kultúrája”

DiBenedettót elszomorítja a mai világ – A NASCAR-pilótát is elérte az “eltörlés kultúrája”
credit: NASCARNegatív kommentek százait kapta Matt DiBenedetto a Kyle Busch büntetésére vonatkozó megjegyzése miatt.

Mint az USAracing megírta, a Joe Gibbs Racing versenyzője a Cup Series martinsville-i futama után a „retardált” szóval illette kollégáját, Brad Keselowskit.

Ez durva sértésnek számít a fogyatékkal élőkre nézve, így a NASCAR Buscht érzékenyítő tréningre kötelezte, amin még a 2022-es szezon előtt részt kell vennie.

Erre a Wood Brothers Racingnek vezető Matt DiBenedetto annyit reagált Twitteren, hogy:

„A Föld bolygón élni 2021-ben olyan, mint egy állandó érzékenyítő tréning.”

A kommentet követően DiBenedettóra kritikák össztüze zúdult érzéketlennek, ostobának titulálva őt. Sokan pedig odáig mentek, hogy egyenesen a most vasárnapi, Phoenix Racewayen rendezendő szezonzáróról való eltiltását követelték.

„Az itteni hozzászólások csak megerősítik az előbbi véleményemet” – válaszolt az ‘eltörlését’ követelőknek a 30 éves pilóta.

„A közösségi média manapság rendkívül elszomorít. Az emberek támadása már egyfajta normává vált, még akkor is, ha csak könnyed viccelődésről van szó. Mi emberek vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei.”

DiBenedetto végül törölte a tweetjeit, nem sokkal később pedig a komplett profilját is felfüggesztette.

Instagramon viszont még mindig elérhető, ahol továbbra sem hagyta annyiban a dolgot.

„Igen, deaktiváltam a Twitterem. Szomorú látni a világunk megosztottságát és azt, hogy ez egyre rosszabb lesz. Én minden embert szeretek, még azokat is, akik az enyémmel gyökeresen ellentétes nézeteket vallanak, mivel pontosan ez a mi országunk szépsége.”

DiBenedetto jelenleg nem rendelkezik szerződéssel a következő Cup-szezonra nézve.

Néhány héttel ezelőtt, a SiriusXM NASCAR Radiónak úgy nyilatkozott, hogy olyan csapatot szeretne találni magának, amely „cenzúra” helyett inkább lehetőséget ad neki arra, hogy szabadon felvállalja vallási nézeteit, valamint hazafias érzelmeit.