Büntetést kaphat Kyle Busch az r-betűs szó használata miatt

Büntetést kaphat Kyle Busch az r-betűs szó használata miatt
credit:NBCSNVasárnap, a Martinsville Speedwayen csak a másodikként látta meg a kockás zászlót Kyle Busch, ami nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy bejusson azon négy versenyző közé, akik a NASCAR Cup bajnoki címéért harcolhatnak a november 7-ei, Phoenix Racewayen rendezendő fináléban.

Az Xfinity 500 overtime-jában a Joe Gibbs Racing pilótája és Brad Keselowski – akinek szintén nyernie kellett volna a playoff-döntőhöz – keményen támadták az élen haladó Alex Bowmant. Az utolsó körben a Team Penske-s nekiment Buschnak, majd a célvonal után ki is forgatta.

„A 4-es kanyarban totálisan belém furakodott minden ok nélkül” – nyilatkozta a leintés után a kétszeres bajnok.

„Hova akart menni? Mit akart egyáltalán? Kipörgetni engem? Megpróbált harvickosat játszani velem. Miért? A második helyért? Azzal sem jutott volna tovább. Őrülten retardált volt. Nem értem én ezeket a srácokat… Ki kellene vernem belőle a szart is, de ettől nem lenne nekem jobb.”

Busch kirohanása könnyen lehet, hogy nem marad következmények nélkül.

A ‘retardált’ durva sértésnek számít a fogyatékkal élőkkel szemben.

Idén januárban pontosan ezért kötelezték érzékenyítő tréningre Hailie Deegant, aki egy iRacing-stream során használta ezt a szót egyik ellenfelére.

A NASCAR akkor a szabálykönyv 12.8.e pontjával indokolta a döntést. Ez világos kimondja, hogy a szervezeten belül tevékenykedő személyek nem nyilatkozhatnak nyilvánosan, vagy folytathatnak olyan kommunikációt, ami más emberek etnikai hovatartozását, bőrszínét, hitét, származását, nemét, szexuális irányultságát, családi állapotát, életkorát, vagy hátrányos helyzetét kritizálja, nevetségessé teszi, vagy bármilyen más módon becsmérli.

Busch később elnézést kért Twitteren.

„Az egyik verseny utáni interjúm során olyan szót használtam, amit soha nem lett volna szabad. Bocsánatot szeretnék kérni érte.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kialakult a finálé mezőnye, Hamlin ünnepelni sem engedte Bowmant

>>>>>Hamlin beszólt Elliott rajongóinak, a regnáló bajnok reakciója nem maradt el