NASCAR Xfinity: „Most csak sírni akarok” – Gragson győzött, kialakult a bajnoki döntő mezőnye

NASCAR Xfinity: “Most csak sírni akarok” – Gragson győzött, kialakult a bajnoki döntő mezőnye
credit:NASCARAkárcsak néhány órával korábban, a NASCAR Truck Series futamát, az Xfinity Series martinsville-i versenyét is egy olyan pilóta nyerte meg, akinek ez kulcsfontosságú volt a bajnoki döntőbe jutáshoz.

A nemzeti harmadosztályban Zane Smith tudott diadalmaskodni, ezzel bebiztosítva helyét a legjobb négy között, míg a másodvonalbeli szériában Noah Gragson látta meg elsőként a kockás zászlót, életben tartva playoff-reményeit.

A JR Motorsports versenyzője az összetett hatodik pozíciójában tanyázott a viadal előtt, így mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy labdába rúghasson a november 6-ai, Phoenix Racewayen esedékes finálén.

„Most csak sírni akarok” – nyilatkozta autójából kiszállva Gragson, aki idei harmadik, teljes eddigi Xfinity-karrierjét tekintve pedig ötödik alkalommal jutott el a széria victory lane-jére.

Mégsem volt azonban felhőtlen a JRM öröme, miután másik teljes szezonos pilótájuk, Justin Allgaier az ötödikként ért célba.

Ez az eredmény kevésnek bizonyult a playoff folytatásához, ezért a 35 esztendős illinoisi 2018 óta először fog elrajtolni az idényzárón úgy, hogy már nincs meccsben a bajnoki címért.

Szintén búcsúzott a 2021-es Xfinity-titulustól Brandon Jones, Harrison Burton és Justin Haley is.

Utóbbi pilóta mindössze hét egység hátrányban érkezett Martinsville-re, a rájátszásának végére azonban sajnálatos módon egy fékhiba végképp pontot tett.

A bajnoki trófea sorsa Gragson, AJ Allmendinger, Daniel Hemric, valamint a címvédő Austin Cindric között fog eldőlni.