NASCAR:Kialakult a finálé mezőnye, Hamlin ünnepelni sem engedte Bowmant

NASCAR: Kialakult a bajnoki döntő mezőnye, Hamlin totál berágott BowmanreOvertime-ban szerezte meg idei negyedik, egyben teljes eddigi NASCAR Cup-karrierje hatodik győzelmét Alex Bowman.

A Martinsville Speedwayen rendezett verseny hajrájában a Hendrick Motorsports pilótája ádáz csatát vívott az első helyért Denny Hamlinnel. Ennek hevében, alig néhány körrel a leintés előtt Bowman hozzá is ért a JGR-eshez, aminek következétben a #11 Toyota kiforgott.

Hamlin vissza tudott térni a mezőnybe, de végül csak a huszonnegyedikként ért célba.

Az incidens utáni hosszabbításban Bowmant mindent egy lapra feltéve támadta Kyle Busch és Brad Keselowski, mivel számukra csak a győzelem lett volna elegendő ahhoz, hogy életban tartsák a bajnoki címről szőtt álmaikat.

Nem jártak sikerrel, a 28 éves arizonai azonban mégsem ünnepelhetett felhőtlenül.A rendkívül dühös Hamlin – aki a baleset ellenére is bejutott a playoff legjobb négy pilótája közé – odahajtott Bowman elé és konkrétan megakadályozta, hogy fánkozzon. Sőt, még a középső ujját is bemutatta neki.

„[Bowman] egy abszolút hozzá nem értő!” – fakadt ki a háromszoros Daytona 500-győztes.

„Minden egyes héten szétrúgják a seggét a csapattársai. Kibaszottul borzalmas. Borzalmas! Néha meglátja a lehetőséget és ki is használja, de általánosságban véve övé a leggyorsabb autó, mégis a tizedik helyeken van. Tiszta, jó versenyünk volt. Én olyan magasra felmentem, amennyire csak tudtam a pályán, hogy elég helyet adjak neki, de ő még mindig nem tud vezetni.”

Bowman állította, hogy nem szándékosan ütközött Hamlinnel.

„Egy kicsit túlkormányzottá vált az autóm. Egyáltalán nem akartam kiütni, ha így lett volna, higgyék el, megmondanám. Oké, a helyében én is dühös lennék. Ugyanakkor ő maga is volt már eleget a másik oldalon ahhoz, hogy megértse, hogyan zajlanak ezek a dolgok a pályán.”

A leintést követően végleg kialakult azon négy pilóta névsora, akik harcba szállhatnak a kupáért a november 7-én, a Phoenix Racewayen rendezett fináléban.

Győzelmei révén a HMS-es Kyle Larson már a rajt előtt biztos résztvevőnek tudhatta magát.

Csapattársa, Chase Elliott 289 kört töltött az élen – magasan a legtöbbet a mezőnyben -, végül azonban csak a tizenhatodikként zárt, miután összeakadt Keselowskival és megforgott.

A regnáló bajnok azonban mindkét szakaszt megnyerte, amivel elegendő playoff-pontot gyűjtott ahhoz, hogy esélye maradjon megvédeni címét jövő héten.

Ehhez viszont lesz egy-két szava Martin Truex Jr.-nak is, aki szintén kiharcolta magának a nagy fináléban való helyet.

Kyle Buschon és Keselowskin kívül viszont búcsúzott még Joey Logano, valamint Ryan Blaney is, ami azt jelentette, hogy a Team Penske egyetlen autóval sem fogja képviseltetni magát a döntőben.