NASCAR: Zane Smith nyert Martinsville-en, Creed már biztosan nem védi meg a címét

NASCAR: Zane Smith nyert Martinsville-en, Creed már biztosan nem védi meg a címét
credit:NASCAREgyetlen esélye Zane Smith-nek arra, hogy beverekedje magát a NASCAR Truck Series bajnoki döntőjébe a futamgyőzelem volt.

A GMS Racing versenyzője a playoff utolsó, nyolcadik pozíciójában állva, a továbbjutó helyhez viszonyítva 40 pont hátrányban érkezett a Martinsville Speedwayre.

A futam overtime-jában elrendelt restart után three-wide-ban harcolt az elsőségért Todd Gillilanddel és Stewart Friesennel, amikor is utóbbi két pilóta ütközött, Gilliland pedig kiforgott.

Az utolsó körbe érve Friesen is hasonló sorsra jutott, immár Smith-szel összeérve.

Zane ekkor az élre állt, a sárga zászlónak hála pedig gond nélkül meg is tudta őrizni ezt a pozíciót.

A siker révén a 22 éves kaliforniai elmondhatja magáról, hogy eddigi mindkét teljes Truck-szezonjában bejutott a bajnoki címért harcba szálló, legjobb négy közé.„Mindent meg fogok tenni azért, hogy megnyerjen azt az átkozott trófeát” – nyilatkozta a leintés után Smith, aki tavaly a másodikként zárta az idényt.

Természtesen lesz ehhez egy-két szava John Hunter Nemecheknek, Matt Craftonnak és Ben Rhodesnak is, akik szintén meccsben lesznek a titulusért a jövő heti, Phoenix Racewayen rendezendő szezonzárón.

Nemechek ráadásul külön fellélegezhetett, miután bő egy órán át a partvonalon állva, tehetetlenül kellett szemlélnie az eseményeket.

A 24 éves versenyző a 129. körben összeakadt Austin Wayne Selffel, aminek következtében végképp kiállni kényszerült.

Bár Martinsville-nek az összetett első helyén tanyázva vágott neki, az észak-karolinai pilóta mégsem lehetett teljesen nyugodt, hiszen a pályán zajlott, kiszámíthatatlan verseny akár olyan fordulatot is tartogathatott volna, ami végül mégis a kiesését eredményezi.

Ez a forgatókönyv azonban Nemechek és a Kyle Busch Motorsports nagy örömére nem valósult meg.

Nem fogja viszont megvédeni címét a regnáló bajnok Sheldon Creed, miután csak a kilencedikként zárt. Hasonlóképpen véget értek a playoff-álmok Chandler Smith-nek, Carson Hocevarnak és Friesennek is.

A nemzeti harmadosztály bajnoki döntőjét november 5-én bonyolítják le.