Ez oltári lesz: Jön a NASCAR legelső havas-jeges versenye

Ez oltári lesz: Jön a NASCAR legelső, havas-jeges versenye
credit: NASCAR Whelen Euro SeriesA NASCAR alá tartozó nemzeti és regionális bajnokságok naptárai a versenypályák lehető legszélesebb körét fedik le.

Az autók egymás ellen feszülnek különböző típusú oválokon, roadokon, aszfalton, dirtön, sőt, még stadionban is.

Olyanra viszont még soha nem volt példa, mint amit a szervezet európai divíziója fog prezentálni jövőre.A NASCAR Whelen Euro Series hivatalosan lerántotta a leplet 2022-es menetrendjéről, amelynek első állomása április 9-10-én, a németországi Hockenheimring lesz, méghozzá duplafordulóval.

A bajnokság ezt követően ellátogat Valenciába, Brands Hatchre, a csehországi Autodrom Mostra, a belgiumi Circuit Zolderre, valamint a horvátországi Automotodrom Grobnikra is.

Ezeken kívül lesz egy extra eseménye is a szezonnak, méghozzá All-Star futam képében. Erről csak annyit tudni egyelőre, hogy Olaszországban fogják lebonyolítani, a pontos helyszínt és formátumot azonban csak a későbbiekben jelentik be.

A legérdekesebb részre viszont év végén kerül sor.

Az NWES ugyanis egy hamisítatlan, téli versennyel kívánja felturbózni az idényt.

Az ötlet nem légből kapott, lévén már áprilisban sort kerítettek egy bemutatóra Franciaországban, a Val Thorens-i síkomplexumban, méghozzá a széria elnök-vezérigazgatójával, Jerome Galpinnal a volán mögött.

Jövőre ilyenkor pedig már egyenesen éles versenykörülmények között fognak csatázni a Euro Series pilótái a vadonatúj Winter Classic keretein belül.

“Jó dolog, hogy teljes gázzal térhetünk vissza 2022-ben ezzel a hihetetlen, nyolcfordulós naptárral” – idézi az NWES sajtóközleménye Galpint.

“Pár ikonikus pálya és a forradalmi, ‘NASCAR a jégen’ révén minden készen áll arra, hogy egy elképesztő EuroNASCAR szezonunk legyen. A partnereink máris azon dolgoznak, hogy a rajongók újra a helyszínen szurkolhassanak, ezzel párhuzamosan pedig lenyűgöző show-t kapjanak Európában, amerikai stílusban. Két kihívásokkal teli év után igazi megtiszteltetés, hogy ismét megoszthatjuk egymással közös szenvedélyünket, a színtiszta autóversenyzést.”

További információk a Winter Classic kapcsán jövő év elején várhatóak.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy