Hihetetlen lelkierő: Daganatos betegen is versenyez a 23 éves NASCAR/WoO-pilóta

Hihetetlen lelkierő: Daganatos betegen is versenyez a 23 éves NASCAR/WoO-pilóta
credit: Bell RacingA közösségi médiában tájékoztatta szurkolóit Parker Price-Miller arról, hogy nemrég B-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála.

A mindössze 23 éves versenyző idén júliusban, a Knoxville Racewayen debütált a NASCAR Camping World Truck Series mezőnyében.

Price-Miller a versenyt a huszonkilencedik helyen zárta a Jordan Anderson Racing színeiben.

A fiatal pilóta szintén ebben a szezonban kezdte meg karrierje első, teljes sprint car szezonját a World of Outlawsban. A családja tulajdonában lévő PPM Racing autójával eddig kilenc top 10-es befutót hozott, amivel az összetett pontverseny tizenhatodik pozíciójában áll.

Ígéretesen alakuló pályafutása azonban most hatalmas akadályhoz ért.

A PPM hivatalos sajtóközleménye szerint Price-Miller már két éve küzdött a jobb bokáját érintő problémákkal, tavaly novemberben pedig egy operáción is átesett, aminek során eltávolítottak egy csontnyúlványt.

Ekkor azt hitte, végre maga mögött tudhatja a panaszait.

A fájdalmai azonban nem enyhültek, a nyáron elvégzett, újabb vizsgálatok pedig daganatot tártak fel az érintett testrészen.

A biopszia eredménye sajnos a legrosszabb forgatókönyvet igazolva megerősítette, hogy valóban rákos elváltozásról van szó.

Ennek ellenére az indianai pilóta biztosan ott lesz a World of Outlaws november 4-6-a között rendezendő, észak-karolinai fordulóján.

Ezt követően pedig várhatóan megkezdi a sugárkezelést.

„Amióta csak az eszemet tudom, versenyzem” – idézi a közlemény Price-Millert, aki 2014-ben a Chili Bowl legjobb újonca volt.

„Tudom, hogy ez lesz életem legkeményebb futama, de ezt nem fogom elveszíteni. A tervem továbbra is az, hogy annyit versenyzem a tél folyamán, amennyit csak lehet. Amikor viszont többet tudunk és elkezdhetem a harcomat, mindent ennek fogok alárendelni.”