Stoffel Vandoorne is IndyCar-tesztet kaphat a McLarentől

Stoffel Vandoorne is IndyCar-tesztet kaphat a McLarentől
Hülkenberg az AMSP 7-esében Barberen (credit:IndyCar Media)Az Arrow McLaren SP több versenyzőnek is lehetőséget szeretne adni a holtszezon folyamán arra, hogy beüljön a csapat egyik Dallara-Chevyjébe.

Hétfőn Nico Hülkenberg vihette pályára a 7-es számú – az éles idényben Felix Rosenqvist által vezetett – autót, a következő pilóta pedig máris napirenden van Stoffel Vandoorne személyében.

A 29 éves belga tesztjének egyelőre nincs időpontja, mivel először helyszínt kell találni hozzá.

A lehetséges pályák köre a tél közeledtével szűkül, a megfelelő létesítmények többsége pedig már előre le van foglalva.

Az AMSP elnöke, Taylor Kiel a RACER-nek elmondta, számos pilóta érdeklődik egy esetleges IndyCar-lehetőség iránt, de konkrétumokról egyelőre nincs szó.

A szakember újfent megerősítette, hogy a csapat célja három teljes szezonos autó indítása 2023-ban. Az elkövetkezendő szezonra átmenetiként tekintenek, a plusz egy gép programja pedig személyzeti és természetesen versenyzői kérdéstől függ.

Vandoorne – aki jelenleg a Mercedes tartalékversenyzője az F1-ben – neve már korábban is felmerült az AMSP-nél, a szeptemberi, Long Beach-i szezonzárón ráadásul a széria paddockjában is megjelent.

Akkor Zak Brown úgy fogalmazott, hogy a McLarennel 41 F1-es futamot teljesített pilóta jövőbeli IndyCar-szerepvállalása határozottan megfontolását képezi.