Egy Indy Lights csapat máris megkörnyékezte Jamie Chadwicket

Egy Indy Lights csapat máris megkörnyékezte Jamie Chadwicket
credit:W SeriesMúlt vasárnap, a COTA-n Jamie Chadwick megszerezte zsinórban második bajnoki címét a W Seriesben.

A 23 éves angol hölgy a nyolc futamot számlált szezont négy pole-lal, hét dobogós hellyel, ebből négy győzelemmel zárta, bezsebelve a félmillió dolláros pénzdíjat is.

Alig pár órával azután, hogy Chadwick megvédte címét, egy Indy Lights csapat máris érdeklődését fejezte ki szolgálatai iránt.

“Hé Jamie Chadwick/W Series, felhívtok bennünket? – írta hivatalos Twitterén az HMD Motorsports, amely David Malukasszal a volán mögött a második helyen zárta az idei szezont.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a versenyzőnő él-e az ajánlattal.

Az IndyCar neveldéit tömörítő Road to Indy program szériáiban jelenleg egyetlen női pilóta sincs.Ahogyan arról az USAracing nemrég beszámolt, 2022-től már a széria előszobájaként jegyzett Lights is Roger Penske irányítása alá kerül.A Penske Entertainment emellett tavaly elindította a Race for Equality & Change programot is, amely az autósport úgynevezett kisebbségéhez tartozó versenyzőknek és szakembereknek kíván lehetőséget nyújtani.

Ennek köszönhetően debütálhatott a Road to Indy legalsó kategóriájában, a USF2000-ben az afroamerikai vezetőséggel, valamint Myles Rowe személyében versenyzővel felállt Force Indy.

Szintén az RE&C égisze alatt vehetett részt a 105. Indianapolis 500-on a zömében női szerelőkkel, mérnökökkel, tulajdonossal (Beth Paretta) és természetesen pilótával (Simona De Silvestro) megalakult Paretta Autosport is.

A program következő elemeként pedig október végén Indy Lights gépet tesztelhet az SRX Seriesben idén nyáron feltűnt Ernie Francis Jr.. A hét Trans-Am bajnoki címmel büszkélkedő fiatal versenyző – aki ezt megelőzően soha nem vezetett oválon – egy győzelemmel és egy harmadik hellyel, az összetett második pozíciójában zárta a hatfutamos idényt az alapító Tony Stewart mögött.

Francis Jr. ezzel párhuzamosan idén megejtette open-wheel bemutatkozását is a Formula Regional Americas Championshipben, ahol három győzelemmel jelenleg az összetett harmadik helyén jegyzik.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy