Az IndyCar-tesztjére készülő Hülkenberg kész lenne arra, hogy az USA-ban kezdjen új életet

Az IndyCar-tesztjére készülő Hülkenberg kész lenne arra, hogy az USA-ban kezdjen új életet
credit:IndyCar Media
Az IndyCar-tesztjére készülő Hülkenberg kész lenne arra, hogy az USA-ban kezdjen új életetHétfőn, az alabamai Barber Motorsports Parkban hajthat pályára először egy IndyCar-autó volánja mögött Nico Hülkenberg.

A német versenyző az Arrow McLaren SP Dallara-Chevyjét vezetheti a 2.367 mérföld hosszú, 16 kanyarból álló roadon.

A teszt még nem tekinthető egy potenciális szerződés előszelének, lévén egyelőre csak maga Hülkenberg szeretne ízelítőt kapni az amerikai open-wheel világából.

„Természetesen nagyon izgatott vagyok, hogy újra vezethetek, mivel már nem ültem versenyautó volánja mögött egy éve” – nyilatkozta az Autosportnak a 34 éves pilóta.

„Úgy érzem, van még a lábamban pár jó kör. Láttam az utolsó néhány futamot, az én szívem pedig az open-wheelben van. Nyilvánvaló, hogy az F1 hajója már elúszott, úgyhogy a következő legjobb alternatívára tekintek, az IndyCar pedig határozottan érdekes.

Adta magát a kérdés, hogy az elhatározásában szerepet játszanak-e Romain Grosjean idei, amerikai sikerei.

„Nem, nem igazán” – reagált Hülkenberg.

„Nem Romain miatt csinálom. Egyszerűen csak még mindig az a vágyam, hogy együléses autóval versenyezzek a számomra elérhető, legmagasabb szinten. Az IndyCar-gépek klasszak, a futamok jók. A széria nagyon izgalmasnak és mókásnak tűnik.”

Az AMSP már hetekkel ezelőtt hivatalosan bejelentette, hogy 2022-ben is Pato O’Ward és Felix Rosenqvist fogja vezetni a két teljes szezonos autójukat.

Zak Brown ugyanakkor azt is megerősítette, hogy tervben van a harmadik Dallara-Chevyjük nevezése is, de az ezzel kapcsolatos programról egyelőre nincsenek konkrétumok.

Az amerikai üzletemben viszont leszögezte, csakis akkor állítják hadrendbe, ha megtalálják hozzá a legmegfelelőbb versenyzőt.

„Ha megfelelő körülmények adódnának, akkor belevágnék” – válaszolta Hülkenberg arra a kérdésre, hogy áttenné-e a székhelyét az USA-ba.

„Ez viszont nem az én döntésem, hanem a csapaté. Attól függ, hány autót indítanak a bajnokságban. Ennyire viszont nem sietnék előre. Először tesztelnem kell, utána nyilván többet tudok majd. [Az USA-ba költözés] könnyedén kivitelezhető, pláne egy kisbabával, mivel nem kell kivenni az iskolából és hasonlók. Lényegében pont most van itt az ideje, hogy belevágjunk.”