Verstappen szereti az IndyCart, de sosem versenyezne oválon

Verstappen szereti az IndyCart, de sosem versenyezne oválon
credit:Red Bull Content PoolAz elmúlt időszakban igencsak megindult az „átvándorlás” Európából az IndyCar felé.

A jelenségben nagy szerepe van Romain Grosjeannak, aki olyannyira otthonra talált a szériában, hogy konkrétan többet tesz annak népszerűsítéséért, mint a fizetett marketingesek együttvéve.

A jövőre az Andretti Autosporttal már teljes szezonos programot futó francia mellett szintén full munkaidősként érkezik a mezőnybe Callum Ilott (Juncos Hollinger Racing) és Christian Lundgaard (RLL Racing), de a hírek szerint aktívan keres magának helyet Kevin Magnussen is.

Rajtuk kívül érdeklődik még a bajnokság iránt Nico Hülkenberg, aki hétfőn az Arrow McLaren SP gépét tesztelheti Alabamában.

A trend kapcsán a Forma-1 Amerikai Nagydíját megelőzően fel is tették a nagy kérdést a bajnokságot jelenleg vezető Max Verstappennek, hogy a jövőben elképzelhetőnek tart-e egy esetleges szériaváltást.

A holland azonban kizártnak tartja, főként egy bizonyos pályatípus miatt.

„Szeretem nézni az IndyCart” – idézi az NBC Sports Verstappent.

„Nyilván különbözik az F1-től, de szerintem pont ez teszi érdekessé. Ami engem illet, én boldog vagyok a Forma-1-ben, pláne, hogy személy szerint nem vagyok az oválok nagy rajongója. Az utcai és épített pályák jók, de na…. Nem lelkesednék azért, hogy magam is oválon versenyezzek. Egyszerűen túl nagy a kockázata a komoly baleseteknek. Tudom, hogy az F1-ben is jelen van a rizikó, de azért ha 200 mph feletti tempóval csapódsz a falnak, az nem igazán élvezetes. Ez a tényező ráadásul sokkal nagyobb az IndyCarban, külnösképpen, ha valaki mással ütközöl és a kerítésben végzed. Elég sok példa van arra, hogy rossz vége lett és súlyosan megsérülhetsz. Én szeretem nézni, de ennyi. Nagyon tisztelem azokat a versenyzőket, akik bevállalják, de ami engem illet, boldog vagyok ott, ahol most vagyok.”