IndyCar: Nico Hülkenberg jövő héten a McLarennel tesztel

IndyCar: Nico Hülkenberg jövő héten a McLarennel tesztel
credit:IndyCar MediaÚjabb autósport-veterán kaphat ízelítőt az IndyCar világából Nico Hülkenberg személyében.

A német versenyző hétfőn, a Barber Motorsports Parkban viheti pályára az Arrow McLaren SP Dallara-Chevyjét.

A teszt Hülkenberg saját kérésére jött létre és – legalábbis egyelőre – nincs kapcsolatban a csapat jövő évi programjára vonatkozó tervekkel.

Az AMSP már hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy két teljes szezonos autóját 2022-ben is Felix Rosenqvist, valamint Pato O’Ward vezeti.

Emellett terítéken van a harmadik gép indítása is, Zak Brown azonban leszögezte, csakis akkor fog sor kerülni erre, ha megtalálják hozzá a legalkalmasabb versenyzőt.

Hülkenberg nem egyedül fogja róni a köröket az alabamai roadon.

A RACER értesülései szerint az Andretti Autosport jóvoltából várhatóan újra lehetőséget kap Kyle Kirkwood és Devlin DeFrancesco. Utóbbi kanadai minden jel szerint James Hinchciffe helyét fogja átvenni a következő szezontól a 29-es Dallara-Hondában.

A friss Indy Lights bajnok Kirkwood a múlt heti, sebringi teszthez hasonlóan ismét Colton Herta 26-os autóját vezetheti, az ő jövője viszont még kérdőjelesnek számít a csapaton belül.

A Dale Coyne Racing a Lights összetettbeli második helyezettjét, David Malukast küldi pályára, az Andrettiéktől tizenkét év után távozott Ryan Hunter-Reay az Ed Carpenter Racing gépével körözhet, míg az AJ Foyt Racing a háromszoros F3-futamgyőztes Logan Sargeantnek ad lehetőséget.