Sajtó: Mégsem lesz Andretti-bejelentés az Amerikai Nagydíjon, kútba esett Herta edzés-debütálása?

Sajtó: Mégsem lesz Andretti-bejelentés az Amerikai Nagydíjon, kútba esett Herta edzés-debütálása?
credit:IndyCar Media


Az elmúlt napokban több olyan pletyka is felmerült, hogy az Amerikai Nagydíjon jelenthetik be Michael Andretti vadonatúj, Forma-1-es projektjét.

Mint ismeretes, az Andretti Autosport első embere a hírek szerint aktívan tárgyalt arról, hogy bevásárolja magát a Sauber Motorsportsot birtokló csoportba, érdekeltséget szerezve ezzel az Alfa Romeo csapatában is.

Versenyzőként pedig az IndyCarból emelnék át Colton Hertát.

Ennek kapcsán az AP hírügynökség motorsport-riportere, Jenna Fryer több, belső forrásra hivatkozva arról is beszámolt, hogy az üzletember keményen dolgozott egy rendkívüli megállapodás tető alá hozásán, aminek értelmében a 21 éves pilóta pályára hajthatott volna a COTA-n rendezendő hétvége első szabadedzésén.

Ez azért kiemelten fontos, mivel Hertának csak 32 szuperlicenc-pontja van az előírt 40 helyett. A szabályok értelmében viszont minden megtett 100 km után 1 szl-egységet lehet gyűjteni.

A RACER legfrissebb információi szerint azonban a várakozásokkal ellentétben nem számíthatunk semmiféle bejelentésre Andretti szerepvállalását illetően, mivel az üzlet kapcsán zajló tárgyalások tovább húzódnak.

A szaklap úgy tudja, hogy ezen hirtelen változás Herta edzés-debütálását is meghiúsította.