Sajtó: Andretti már ezen a hétvégén F1-es autóba akarja ültetni Hertát

Sajtó: Andretti már ezen a hétvégén F1-es autóba akarja ültetni Hertát
credit:IndyCar MediaUPDATE: Mégsem várható Andretti-bejelentés az Amerikai Nagydíjon, kútba esett Herta edzés-debütálása?Néhány hete robbant a bomba, miszerint Michael Andretti be akarja vásárolni magát a Sauber Motorsportsot is tulajdonló csoportba, így érdekelt lenne a Forma-1-ben szereplő Alfa Romeo gárdájában is.

A hírek szerint ráadásul nem is egyedül érkezne, miután az amerikai üzletember partnerei mindenképpen Colton Hertát szeretnék látni Valtteri Bottas csapattársaként. Andretti egyik szövetségeseként ráadásul nem mást emlegetnek, mint azt a Gainbridge-t, amely jelenleg is a 21 éves tehetség autójának főszponzora az IndyCarban.

A történet egyik szépséghibája viszont, hogy Herta jelenleg csak 32 szupelicenc-ponttal rendelkezik az előírt 40-ből.

A hiányt szabadedzéseken való körözéssel is be pótolni, miután minden 100 megtett kilométer után 1 egységet jóváírnak a pilóta neve mellett. Ezzel a módszerrel maximum 10 szl-pontot lehet gyűjteni, ami Herta számára pont megfelelő, lévén csak 8-ra van szüksége.

Most újabb fejlemények érkeztek a potenciális program kapcsán.

Az AP hírügynökség motorsport-riportere, Jenna Fryer ugyanis több különböző forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Andretti az utóbbi napokban megpróbált tető alá hozni egy megállapodást, aminek értelmében Herta már az Amerikai Nagydíj pénteki, első edzésén pályára hajthatna.

A versenyhétvégének otthont adó COTA ráadásul különösen kedves a fiatal pilóta szívének, hiszen itt szerezte meg első IndyCar-győzelmét még 2019-ben.

Egyelőre viszont még semmi sincs eldöntve, Andrettiék pedig nem kívánnak nyilatkozni.