O’Ward: Aki azt mondja, hogy nem a Forma-1 az álma, az hazudik

O’Ward: Aki azt mondja, hogy nem a Forma-1 az álma, az hazudikDecemberben egy apró lépéssel közelebb kerülhet gyerekkori álmához Pato O’Ward.

A McLaren IndyCar-pilótája részt vehet a Forma-1 decemberi, Abu Dhabiban fiatal versenyzők számára rendezett tesztjén.

Ezen lehetőséget még tavasszal ajánlotta fel számára Zak Brown azzal a feltétellel, hogy a szezon során minimum egy futamot nyernie kell. Ezt túl is teljesítette, lévén kétszer is eljutott a victory lane-re.

O’Ward nem titkoltan abban reménykedik, hogy egy napon versenyzői szerződést kaphat az F1-ben, amitől Brown sem zárkózik el teljesen.

Az amerikai üzletember azonban leszögezte, a 22 éves mexikóinak egyelőre az IndyCarra kell összpontosítania, egy ottani bajnoki cím pedig megnyithatja az utat számára a királykategória felé.

O’Ward ettől már idén karnyújtásnyira került, a szezonzáró, Long Beach-i viadalon azonban rögtön az elején búcsúzhatott a titulustól köszönhetően egy balesetnek.

“Teljes mértékben arra koncentrálok, hogy IndyCar-bajnok legyek és megpróbáljak nyerni az Indy 500-on is” – nyilatkozta Pato a RACER-nek.Hosszú évek óta erről álmodozom. Ugyanakkor ha bármelyik versenyző is azt mondja, hogy felcseperedve nem a Forma-1 volt a vágya, akkor hazudik. A Forma-1 az a Forma-1, ez az, ami miatt beleszerettem a motorsportba. Az első verseny, amelyen személyesen jelen voltam egy F1-es futam volt. Úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. […] Még ma is libabőrös leszek, ha csak beszélek róla. Amikor most beültem az autóba [a wokingi üléspróbáján – a szerk.], olyan érzés volt, mint egy kisgyereknek a cukorkaboltban, mivel ez az, amin felnőttem.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy