Brown: „Megmondtam Patónak, a legjobb út az F1 felé az, ha IndyCar-bajnok lesz”

Brown: “Megmondtam Patónak, a legjobb út az F1 felé az, ha IndyCar-bajnok lesz”
credit:IndyCar MediaPato O’Ward is részt vehet a Forma-1 decemberi, Abu Dhabiban rendezendő fiatal versenyzők tesztjén, miután két idei IndyCar-győzelmével duplán is teljesítette Zak Brown erre vonatkozó feltételét.

A 22 éves pilóta múlt héten, Wokingban már túl is esett az üléspróbáján.

Ennek kapcsán felröppentek olyan híresztelések, miszerint a McLaren fontolgatja, már jóval előbb, a Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén pályára küldi O’Wardot.

Brown azonban gyorsan fake newsnak minősítette a pletykát.

„Nem tennénk meg, mivel az ilyesmi teljesen felrúgná a hétvégénket ok nélkül” – nyilatkozta az üzletember az Autosportnak.

„[Pato FP1-es szereplése] kétségkívül nagy hír lenne Mexikóban, remek publicitást hozna, de mi mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a teljesítményünk terén mi az optimális. Ha Daniel, vagy Lando autójába beültetnénk egy másik versenyzőt, akkor annak hatása lenne a programunkra. Jelenleg a világbajnoki harmadik helyért zajló nagy csata közepén vagyunk a Ferrarival, nem csinálnák olyasmit, ami ezt veszélyeztethetné.”

Brown viszont nem zárta ki, hogy a későbbiekben számolhat O’Warddal az F1-ben is.

„Meglátjuk, miután Abu Dhabiban vezette az autót. Most az IndyCarra összpontosít és én azt szeretném, ha így is maradna. A versenyzők nyilvánvalóan mindig is arra törekednek, hogy az F1-ben vezessenek. Ugyanakkor azt is látnunk kell, miként haladnak a dolgok számunkra az IndyCarban és a Forma-1-ben. Csak így körvonalazódhatnak a jövőbeli lehetőségek. Mindannyian a saját munkánkra koncentrálunk és nem gondolkodunk azon, hogy mi lehet majd és mi nem. Megmondtam Patónak, a legjobb út az F1 felé az, amit Villeneuve és Montoya is megtett: megszerezni az IndyCar bajnoki címét. Után meglátjuk, hogy mi történik.”