Újabb csapatot indít Tony Stewart, menyasszonya lesz a versenyzője

Újabb csapatot indít Tony Stewart, menyasszonya lesz a versenyzője
credit:NHRA
Újabb csapatot indít Tony Stewart, menyasszonya lesz a versenyzője


Az évek során Tony Stewart egy komplett birodalmat épített fel az amerikai autósportban.

Csapattulajdonosként jegyzik többek közt a NASCAR-ban és a World of Outlawsban, ő birtokolja az Eldora Speedwayt, tulajdonrésze van a Paducah International Racewayben és a Macon Speedwayben, mindemellett pedig saját bajnokságokat is alapított az All Star Circuit of Champions, valamint az idén debütált SRX Series képében.

Stewart most újabb vizekre evez.

Az egyszeres IndyCar és háromszoros NASCAR Cup-bajnok hivatalosan bejelentette, hogy 2022-ben az NHRA-ben is önálló gárdát indít, méghozzá rögtön két kategóriában: a Funny Carok és a legmagasabb osztályt képező Top Fuelok között.

Az élő legenda státuszban lévő amerikai két évvel ezelőtt ismerkedett meg közelebbről a drag-szakág csúcsszervezetének viadalaival, köszönhetően menyasszonyának, Leah Pruettnek.

Az NHRA Hot Rod Heritage Racing Seriesben és a SAMTech Factory Stock Showdownban egyaránt bajnoki címet szerzett, a Top Fuelok között pedig kilenc győzelemnél járó versenyzőnő jelenleg a Don Schumacher Racing kötelékében van, jövőre azonban már a Tony Stewart Racing TF-jának volánja mögött fogja megméretni magát.

A Funny Car kategóriában a szintén a DSR-től átigazoló háromszoros bajnok Matt Hagan fogja képviselni a csapatot.